Endelig ­høst ­igjen!

Klare elver, stor fisk nær land og få andre fiskere. Den tiden da mange legger bort fluestanga er den tida vi andre gleder oss til. Det er nemlig mange gode fiskeplasser som […]

Klare elver, stor fisk nær land og få andre fiskere. Den tiden da mange legger bort fluestanga er den tida vi andre gleder oss til.

Det er nemlig mange gode fiskeplasser som venter på deg. For oss som elsker fisket på høsten er det mye å velge mellom. De store elvene RenaGlomma, Gudbrandsdalslågen og Trysilelva er selvfølgelige. Harrfisket er ofte på topp langt utover høsten, og stor ørret går nær land i kveldingen. Rena kan levere drømmefangster for de som fisker inn i mørket. 

Glomma med Kvennan Fly Fishing er et godt tips hvis hvis hovedformålet er å få fisk. Du kan kan godt tørrfluefiske på Kvennan langt ut i oktober. Det tas jevnlig harr over 50 cm på Kvennan, samt noen ørreter av grov kaliber.

Harren tar både vått og tørt, og enkelte ørreter kan også la seg friste, men sjekk fiskereglene: Det er høstfredning for ørret i flere vassdrag, selv om harrfiske er tillatt.

Høsten er ikke tida for å ligge på latsiden. Fisken er i hvert fall på hugget langt utover sesongen her ved Koppangsøyene i Glomma.

På Sel i sone 5 i Gudbrandsdalslågen kan du fiske hele året. Det gjelder også den 5 km lange fluesonen, med unntak av en strekning på 150 m som er fredet fra 15. september til 1. november. 

UnsetåaHolaVangrøfta og Grimsa kan også gi deg godt fiske på høsten. Alle har harr, unntatt Vangrøfta overfor fossen.

Se også til storørretelva Tokkeåi. Med litt flaks og gode forhold, kan du få ditt livs opplevelse. I Tokke kan du fiske til 20. september.

Ikke minst vil vi anbefale en skikkelig fjelltur så lenge temperaturene er sommerlige. Skjåk, Tydalsfjellene og Snåsa  Skjåk, Tydalsfjellene og Snåsa er alle områder med gode muligheter for godt høstfiske.

Femunden kan du også ha godt harrfiske langt utover høsten. Med en varmeperiode i ukene fram til midten av september kan du få fint fluefiske med bibio, mygg og stankelbein på menyen.

Kast og kast og kast!