Full ­fart ­i ­Fishspot-land ­framover

Etter en seig vår og forsommer traff varmen mange av oss som et godstog. I lavereliggende strøk har sommeren gått fort framover, mens det oppover i dalførene og lenger nord er like […]

Etter en seig vår og forsommer traff varmen mange av oss som et godstog. I lavereliggende strøk har sommeren gått fort framover, mens det oppover i dalførene og lenger nord er like før det smeller.

Renaelva har allerede vært oppe i 14C og det meldes om spredte klekkinger og maursverminger på varme dager. Treffer du på lokale klekkinger kan du gjøre gode fangster. Insektsaktiviteten vil tilta i dagene og ukene framover, og Rena (og de grove ørretene som er der), står alltid på lista over steder vi vil besøke. Her får du 15 gode tips til sommerens fluefiske. Rena er selvfølgelig på lista.

Er du fersk i Renaelva er en guidet tur i båt med John Bond på Rena Fishcamp en ypperlig måte å bli kjent på. John er en erfaren ørretguide med lang fartstid i elver i Midt-Vesten i USA, og har mange triks i vesten. Både nybegynnere og mer erfarne vil plukke opp nyttige tips om elva og fisket på en sånn tur.

John Bond på Rena fishcamp guider deg til de beste opplevelsene.

Kraftig varme

Kvennan Fly Fishing i Glomma har vannstanden stabilisert seg, temperaturen passert 12C, og de første vakene har som seg hør og bør begynt å vise seg. Kvennan Fly Fishing melder om gode fangster av harr på maurimitasjoner i nedre del av fluesonen.

Den kraftige varmen som la seg over Østlandet akselererte vårens frammarsj etter en treig start, og mange av fjellområdene begynner å våkne til liv. For deg med en planleggingshorisont på noen uker er Skjåk Almenning et godt tips. Der har du over 300 vann og 25 mil rennende vann å boltre deg på, og det er langt mellom fiskerne. Her finner du 10 tips til fisketurer i Skjåk Almenning.

Sidevassdrag som drenerer til Glomma og Gudbrandsdalslågen kan være lure tips den nærmeste tida. Du finner en oversikt over gode fluefiskeplasser på Fishspot her.

I Klassiske Engerdal har det også begynt å røre på seg. De neste to-tre ukene der oppe er en veldig spennende tid … Trysilområdet har også mye å by på framover, både for fluenerder og familiene deres.

Ørretene som vandrer opp fra Strandafjorden til Holselva er grove og ville fisker. Fluefiskere drømmer om å treffe spinnerfallet av Siphlonorus aestevalis i denne elva. Foto: Veig.no

Treigere i vest og nord

Holselva og Borgundselva har fortsatt relativt høy vannstand, men med en gang det roer seg forventer vi mye action i de elvene.

I Gudbrandsdalslågen har vannstanden vært høy, men varierende lenge. Noen myggklekkinger er observert, mens døgnfluene i stor grad har glimret med sitt fravær i det klare varme været (men det skjer alltid noe lokalt … ) Nå, med fuktigere luftmasser og mer behagelige temperaturer for fisk, fluer og fluefiskere er det like før det skjer noe øverst i Gudbrandsdalen. Sone 5 (Sel) og 7 (Lesja) har mest trafikk. Sone 6 (Dovre) kan være en joker hvis du vil ha mer armslag.

De store villmarksområdene i Snåsa har store høydevariasjoner, så her er noen vann godt i gang, mens andre fortsatt har is. Her finner du en rekke fisketips fra Snåsa fjellstyre.

Det beste er foran oss

Enda lenger nord tar ting litt lenger tid. Store mengder snø i nedbørsfeltet til Barduelva tyder på at man må godt inn i juli før det kan brake løs – men Barduelva, som påvirkes både av høye fjell med mye snø og kraftregulering, er notorisk vanskelig å forutse. Lokale med kort avstand til elva har som vanlig en enorm fordel.

De neste ukene vi går inn i er kanskje de aller beste for oss fluefiskere. Bruk tida godt og ikke la fisken se deg.