Opplev ­fluefiskets ­røtter ­i ­Engerdal

Allerede på 1800-tallet fant engelske fluenerder ut at Engerdal var paradis på jord. Når kommer du?

Engerdal har en helt sentral plass innen norsk fluefiskehistorie. Det var her, ved bredden av Galtsjøen, de engelske advokatbrødrene Smith fant sitt fluefiskemekka på slutten av 1800-tallet, og fikk bygd den kjente Smithsetra.

Variasjonen i fisket du kan oppleve i Engerdal er enorm. Du har stor ørret, harr og sik som vaker i strømmene. I fjellvannene svømmer det enkelte steder grov røye som kan lures av fluefiskere før vannet blir for varmt og røyene trekker ut på dypet.

Denne filmen fra CoreCOm viser hva Engerdal har å by på.

Vil du på padleeventyr er kommunen full av vassdrag som er fantastiske for små padleekspedisjoner for hele familien. Du kan friste storgjedda og grov abbor mange steder, hvis du går lei av fisk med fettfinne.

Når vi går inn i juli er sommeren på sitt mest intense i Engerdal. Du kan forvente stor fisk som vaker i de klassiske strømmene ved Galten. Både ørret, harr og sik siger ned mot Isterfossen for å fråtse i de store mengdene med insekter og andre byttedyr som lever i vassdraget.

Kommer det godt med nedbør vil de første storørretene som regel trekke til mindre elver som Sømåa og Gløta i midten av juli. De tar gjerne en streamer, men prøv gjerne med en stor tørrflue som Tsjernobyl Ant også.

Den beste tida er nå! Kast og kast og skitt fiske 🙂