Seinsommerfluer ­og ­tidlige ­gytevandrere

Juli er inne i sin siste halvdel, og i Fishspotland står mulighetene i kø. De store døgnflueklekkingene er forbi, og ørret, harr og røye har spist seg opp etter vinteren. Hos ørreten […]

Juli er inne i sin siste halvdel, og i Fishspotland står mulighetene i kø.

De store døgnflueklekkingene er forbi, og ørret, harr og røye har spist seg opp etter vinteren. Hos ørreten blir hunnfisken vanligere i fangstene, mens større hannfisk blir stadig mer opptatt å vise seg fram for damene og jage andre karer.

Nå venter vårfluer, svømmepupper, stankelbein og mygg før mindre døgnfluearter gjør sitt inntog igjen.

Etter en lang tørr forsommer kom det endelig en del etterlengtet nedbør i store områder. Vannføringen i de større vassdragene fra Femunden, Dovre og sørøver steg og badetemperaturene har endelig gitt seg i store områder. En og annen ørret har trolig også begitt seg på en tidlig gytevandring.

Dette gagner fisket i småelver som har forbindelse til større innsjøer med storørret. Både Sømåa, Gløta og Sølna i Engerdal kan gi overraskelser for fiskere som er på rett sted til rett tid, gjerne etter et skikkelig regnvær.

De klare elvene i Atnavassdraget er spennende på seinsommeren. Her ser vi et parti av Vulua ved Sollia. Her kan du leie en rimelig hytte ved elvebredden av Sollia fjellstyre

Det samme gjelder småelvene ved Rondane. Grimsa og Atnavassdraget er klare og spennende elver hvor du kan se fisken i vannet. Den har tilsvarende lett for å se deg, så hold en lav profil og unngå brå bevegelser langs bredden.

Renaelva fisker som alltid godt for de som er kjent. Vil du bli bedre kjent med Sør-Norges beste elv for stor ørret på tørt er en guide en god investering. Alle elver har sitt eget humør og Rena er intet unntak. Det kan ta årevis å opparbeide seg den samme kunnskapen du får av en god guide i løpet av en helg.

Vi kommer heller ikke unna å anbefale Kvennan Fly Fishing. Harrfisket på Kvennan er i verdensklasse og når vannstanden synker litt har vi skikkelig trua på god aktivitet i overflaten. Men glem ikke at Kvennan er et ypperlig sted for å lære seg forskjellige nymfeteknikker. Fisken er der, selv om den ikke vaker, og elva er lett å vade.