Kvebergsøya gård ved foten av Rondane

Kvebergsøya

Kvebergsøya gard tilbyr et unikt miljø, der en i de gamle husene føler stemning, «sjel» og ro fra gamle dager.   Kvebergsøya er en gard med røtter tilbake til 1600-tallet og mange […]

Kvebergsøya gard tilbyr et unikt miljø, der en i de gamle husene føler stemning, «sjel» og ro fra gamle dager.

 

Kvebergsøya er en gard med røtter tilbake til 1600-tallet og mange gamle, men restaurerte bygninger og moderne fasiliteter. Likevel vil du føle deg tilbake satt til oldemors-tid.  Garden ligger fredelig til med nærhet til skog, elven Grimsa ( ca. 250 meter) og tjønner og er i drift som overnattingssted og besøks-gård med sauer/lam, fjordhester, katter og hunder.

 

Vi serverer frokost & middag laget av lokale råvarer, ved bestilling.

Les omtalen om Kvebergsøya på Fishspot

 

Vi har 4 rom i hovedhuset med bespisning og en hytte «Eldhuset» (selvhushold) på tunet. Våre rom er innredd med gamle bondemøbler og antikviteter.  Fri tilgang på trådløs Internett, TV i bibliotek. Herlig utsikt til tunet og beiteområde for sauer og hester.

Du kan nyte den naturlige stillheten med fiske eller å gå turer i nærområde. Det er gode muligheter til observasjon av ville dyr som elg, rev, bever, rådyr, ørn og andre sjeldne fuglearter.
Vi er gjerne behjelpelig med kartmateriale og informasjon om utflukter, som f.eks. Snøhetta viewpoint, Moskus- og elgsafari, utleie av kano og sykler, besøk av verdenskulturarv Røros eller Folldal gruver mm

Priser fra NOK 750,- p.p. inkl. frokost og middag ved minimum 2 døgn. Hytte «Eldhuset» fra
NOK 1.200,-/natt inkl. oppredet seng, handklær og sluttrengjøring – dette garanterer god standart!

 

Veibeskrivelse:
Når du kommer fra Oslo kan du velge mellom 2 ruter:
1. Kjør på E6 gjennom Gudbrandsdalen og etter du har passert Ringebu tar av til høyre på R 27 for å kjøre over Ringebu-fjellet med retning Folldal. Ved krysset i Folldal kjør til høyre og forsett i ca. 12 km til du kommer til Grimsbu Turistsenter. Her tar du av til høyre igjen og følger skiltingen til Kvebergsøya.
2. Den andre muligheten er at du kjører på E6 nesten til Hamar og følger derfra skilting til Elverum. Her tar du av til venstre på R3 for å kjøre via Østerdalen til Alvdal. Etter at du har kjørt          gjennom Alvdal tar du av til venstre på R 29 mot Hjerkinn. Etter ca. 30 km kommer du til Grimsbu og her tar du av til venstre ved en gammel BP-bensinstasjon og følger skiltingen til Kvebergsøya.

 

Fra Trondheim følger du E 6 sørover. Ved Ulsberg kan du velge mellom 2 alternativer:
1. Kjør R3 over Kvikne og Tynset til Alvdal. Her tar du av til høgre og følger R29 til Grimsbu. Herfra følger du skilting til Kvebergsøya.
2. Du fortsetter på E6 over Oppdal til Hjerkinn. Her tar du til venstre og følger R29 gjennom Folldal til Grimsbu, tar til høgre ved den gamle BP-bensinstasjonen og følger skilting til Kvebergsøya.

Andre tilbud i Folldal