Borgen ­– ­Hamsuns ­skrivestue ­i ­Sollia

Bo i samme hytte som Knut Hamsun, rett ved Atnfossen og Atnsjøen

Bo i samme hytte som Knut Hamsun, rett ved Atnfossen og Atnsjøen. Fisk etter ørret, røye og harr rett ved hytta. Fra 800,- pr. natt.


Marie og Knut Hamsun bodde på Nordre Brænd i Sollia som nygifte, fra sommeren 1909 til sommern 1910. Her jobbet han på romanen En vandrer spiller med Sordin og skuespillet Livet ivold. Borgen var hans fristed, her fikk ingen komme inn, ikke engang Marie. Han skulle ha fullstendig ro mens han skrev.

Men vi synes denne plassen er grei å dele på også hvis man heller skulle ønske det, så her er det to skikkelige senger, en litt kortere (170 cm), og en hems for de litt større barna.


«Aj hvor her er bedre end Paris! 2-3 Tusind fot tilveirs, Gud er min Nabo». Brev 10. oktober 1909.


Bare Atnsjøen ligger mellom gården og Rondane, turmulighetene er nærmest uendelige. Du kan ta med hele familien på enkle fotturer, eller gå for en av toppene i Rondane eller Alvdal Vestfjell.

Vi har båter til leie, fiskekort selges på gården, og hvis du er ekstra tidlig ute kan det hende vi kan formidle fiskeguide. Flere mil med elv og haugevis av små og store fiskevann på samme fiskekort. Vi er behjelpelige med nedfrysing av fisk og vilt, hvis det skulle bli storfangst.

Andre tilbud i Stor-Elvdal