Tett ­på ­Fishspot ­uke ­32

Noen ferske rapporter, og en liten rundreise i Fishspot. Noen steder er det fortsatt kø for å få tak i fiskekort...

Jon-Erlend S Rena

I «Tett på Fishspot uke 32» kan vi presentere noen ferske rapporter fra blant annet Rena, Gjerfloen, Engerdal og Kvennan.  Videre følger en liten rundreise i form av bilder fra  mer eller mindre kjente områder i Fishspot.  Vi starter i Rena der Jon-Erlend Sundnes tilbrakte helga.  Han oppsummerer helgens fiske i Rena på føgende måte:

«Veldig varierende forhold på Rena i helgen. Bra Baetis (døgnfluer) klekking sent på kvelden. Desverre for mye regn til svømmepupper. Fant noe stor fisk oppe i mørket selv uten at det var noe særlig med insekter.  Ganske tregt fiske på dagtid men noe fisk oppe på enkelte strekker. Mistet en pen og «bomdro» en på natten.»

Men som bildet over viser så ble det også fangst på Jon-Erlend i helgen.

 

2

Jon-Erlend tilbrakte helgen i telt ved Renaelvens bredd.  Her er det kokelering av frokost før dagens fiske skal starte.

 

For de som ikke ønsker å overnatte i telt og lage sin egen mat ved elvebredde så kan Rena Fiskecamp være et alternativ.  Her kan du leie deg overnatting i praktiske leiligheter.  Rena Fiskecamp har også og servering og en egen «Fly shop» åpningstidene i kafeén og butikken i august er:

Fredag  kl.15.00-21.00, Lørdag kl.12.00-16.00 og 19.00-24.00, Søndag kl. 12.00-18.00.

 

Gjerfloen Fluefiske i Trysil melder om litt «lurvete» forhold.  Regn og stigende vannstand kan gjøre fiske litt utfordrende.  Men noen fiskere takler også slike forhold.  Andrew Barton fra USA, landet 6 harr over 40 cm mandag og tirsdag.

 

gjerfloen 2a

Det var fiskeflua en grå og svart «superpuppa» som stod for fangsten hos Gjerfloen fluefiske.

 

Jonas 5

Tidligere i sommer gjestet Jonas Nordigårds fra Edge Flyfishsing Engerdal og Galten Gård.  Sammen med sitt reisefølge skulle de blant annet teste gjeddefiske på Galtsjøen og fisket i noen utvalgte sjøer og elver i Engerdal.

 

Jonas 1

Galtsjøen skuffet ikke da det gjaldt gjeddefiske.

 

Jonas 3

Engerdal kan by på et svært variert fiske i med sine 900 vann, tjern, elver og bekker.  Her er det blitt ørretfangst i et tjern.

 

Jonas 4

I et annet vann ble det røyefangst.

 

Jonas 6a

Og her fiskes det i rennende vann i Engerdal.

 

KFF 1a

Sist uke har vært preget av en relativt kald værtype med en del regn.  Dette har gjort fiskeforholdene ustabile.  Forholdene har vært varierende også hos Kvennan Fly Fishing i Glomma.  Likevel har ikke forholdene vært helt håløse.  Fiske med små «stripende» vårfluer og «Russerfluer» har til tider gitt gode resultater.

 

kff 2

Her ser vi den omtalte «Russerflua«.  Det er varslet både tørrere og varmere vær i kommende uke.  Det kan forhåpentligvis også gi mer stabile fiskeforhold.

 

Aursunden 1

Fishspot sin medarbeider Bjørnar Hansen har vært rundt omkring i Fishspot med kamera.  Her følger en liten bildeserie med glimt fra både godt kjente og mer ukjente fiskeområder i Fishspot.  Over ser vi bildet av den forholdsvis store og høytliggende innsjøen Aursunden.  Sjøen kan by på spennende og varierte muligheter for mange typer sportsfiske.

 

Aursunden 2

Aursunden er flere ganske grunn, med mange spennende øyer, holmer og sund.

 

Aursunden Fiskekort

Her er det bare å stille seg i kø for å få kjøpt fiskekort.

 

Glomma Galåen

Litt lengre sør finner vi de øvre deler av Glomma ved Galåen.  Dette er også et spennende område for flere typer sportsfiske.

 

Glomma hos Os og Erlia

Nedstrøms Galåen finner vi Glomma hos Os og Erlien Fiskeforening.  Her er Glomma svært varier med både riflestryk og roligere partier.  Harr og ørret er de dominerende fiskeartene.

 

Nøra

En sideelv til Glomma i dette områder er elva Nøra.  Nøre hører inn under fiskekortet til Glomma Os og Erlien.

 

Hodalssjøene

Reiser en østover fra Tolga finner du vannsystemet Hodalssjøene.  Hodalssjøene består av flere sammenhengende innsjøer. Mellom sjøene finnes flere spennende strømmer som ofte er gode fiskeplasser.

 

Hola og Kinna

Mellom Hodalssjøene og Langsjøen finner du elva Hola.  Hola er mest kjent som en god harrelv, men her finnes også ørret, sik, abbor og gjedde.  Hola har også en egen strekning forbeholdt fluefiske.

 

Langsjøen og Kinna

Hola renner ut i Langsjøen.  Forruten godt fiske er Langsjøen omkranset av sine karakteristiske fjell.  Her ser vi fjellet Sålekinna i bakgrunnen.

 

Fisker Langsjøen

Her ser vi en som fisker med flue fra båt i Langsjøen.

 

Fiskeender-Langsjøen

Her ser vi noen andre fiskere i Langsjøen, men de har tatt seg en pause.

 

Sømåa-Engerdal

Utløpselva fra Langsjøen er Sømåa.  Sømåa er en velkjent elv i mange fluefiskekretser og er fremst kjent som en god «harrelv».  Sømåa ligger i Engerdal kommune og hører inn under fiskekortet som dekker det aller meste av hele kommunen.

 

Nordre-Rena

Her gjør vi et lite hopp og har beveget oss over til nabokommunen Rendalen.  Her et bilde fra Nordre Renaelva.

 

Rendalen Elvelag

Litt lengre nord i Rendalen finner vi Unsetåa.

 

Elverhøy-skysstasjon-Rendalen-Hedmark-Overnatting-Fishspot-Heading

Glomma renner også gjennom Rendalen kommune.

Dette var bare et lite utvalg fra de varierte og spennende fiskeområdene i Fishspot.