Høyfjellet ­lokker

Når vi nærmer oss august er det på tide å se opp til fjellvann og ørret så rød i kjøttet som et stoppskilt. Spiller været på lag kan fisket bli legendarisk, men […]

Når vi nærmer oss august er det på tide å se opp til fjellvann og ørret så rød i kjøttet som et stoppskilt. Spiller været på lag kan fisket bli legendarisk, men ikke glem at høyfjellet er en opplevelse i seg selv.

Snåsafjellene har nærmest endeløse muligheter og det kan være vanskelig å vite hvor du skal starte. På Inaturs tipsblogg finner du en rekke tips til fiske i noen av Snåsas beste fiskevann. Prøv også en av de mange småelvene i området. Har de tilknytning til større sjøer og vann kan du støte på grov ørret på tidlig gytevandring.

I Skjåk Almenning er de mest høytliggende vannene som regel isfrie i slutten av august, og har du ikke fått fjellørret på over 1400 meters høyde er Skjåk et glimrende utgangspunkt. Tordalen og Dørtjønna innenfor er gode tips, men det er betydelig mer å ta av i Skjåk. Her får du tips om ti fisketurer i Skjåk Almenning. Noen av turene passer for alle, så her har du muligheten til å snike med deg familien på fisketur.

Tundradalen og elva Tundre er et godt tips for deg som vil høyt til fjells for fiske og tur. Foto: Anders Dahl Eriksen

Dalsida statsalmenning i Lesja har et veldig spennende høyfjellsfiske etter harr som kan gi gode fiske- og naturopplevelser fra 11-1200 moh. Du får også flott ørret i de samme områdene. Lenger nord ligger Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Her kan du lese om ørretfiske i området vest for Snøhetta, et område med spektakulær natur og fjellørret av beste sort. Det er fisk i de fleste vann.

Er du klar for en ny og spennende fiskeopplevelser kan du leie en hytte med båt i nasjonalparken, rigge deg et enkelt drivanker og fiske tradisjonelt engelsk «loch style» med buzzere på fjellvann 1400 meter over havnivå. Vi har virkelig trua. Gi rapport hvis du får testa det!

Ikke glem Vingelen og Forollhogna nasjonalpark heller. Der finner du fine utleiehytter og mange spennende vann og elver.

Skitt høstfiske!