Gjersjøhytta

Gjersjøhytta ligger i høyfjellet ved Gjersjøen 975 m.o.h., på grensa mellom landskapsvernområde og Forollhogna nasjonalpark. Den er et godt utgangspunkt for f.eks. fotturer på Gjersjøhøgda, fiske i Vingelen og for reins- og rypejakt […]

Gjersjøhytta ligger i høyfjellet ved Gjersjøen 975 m.o.h., på grensa mellom landskapsvernområde og Forollhogna nasjonalpark. Den er et godt utgangspunkt for f.eks. fotturer på Gjersjøhøgda, fiske i Vingelen og for reins- og rypejakt på Busjødalsrabban.

 

Det er en panelt hytte med soverom, stue og kjøkken, totalt 28 m2. Gjersjøhytta ble opprinnelig oppført i 1933 men restaurert igjen i 1991. Hytta eies av Vingelen Sameie.

 

I hytta er det sengeplasser til 5 personer. Ta med sovepose. Vann fra kilde, propan, vedfyring, utedo. Hund er tillatt. Avstand til bilvei ca. 4,5 km (ca. gangtid 1t), avstand langs bilvei til bygda ca 8 km.

Hytta leies ut i perioden fra ca St.Hans til 1. oktober, i tillegg også i påskeferien. I påskeferien må hytta leies minimum 3 netter, bestillingsfrist senest 1 uke i forkant. Mulighet for scooterskyss.

 

For mer informasjon ta kontakt med Vingelen Turist.

Andre tilbud i Tolga