Storøya ­– ­Seterstuer ­i ­Forollhogna

To gamle høstsetre fra 1874 med mye historie til leie ved Forollhogna Nasjonalpark. Seterstuene ligger fritt til på en setervoll i Londalen i Vingelen.  Her bor du midt i fjellets fred og ro, omgitt av karakteristisk natur og dyreliv. 

To gamle høstsetre fra 1874 med mye historie til leie ved Forollhogna Nasjonalpark. Seterstuene ligger fritt til på en setervoll i Londalen i Vingelen.  Her bor du midt i fjellets fred og ro, omgitt av karakteristisk natur og dyreliv. 


Storøya (Storøyvollen) var benyttet som høstsetre fra 1874 frem til 1949. Setervollen består av to seterstuer som ligger nært inntil hverandre på setervollen, her like ved Forollhogna Nasjonalpark.  Herfra kan man oppleve fjellets magi, omkranset av dets spesielle flora og fauna, og bo i hus med virkelig gammel historie og sjel. Her kan du til og med ta med din egen hest under oppholdet.


Den ene seterstua (hytta) er opprinnelig en gammel vårseter fra 1600-tallet, som flyttet til setervollen og benyttet som jakthytte ca. år 1900.  Hytta har 6 sengeplasser. Seterhuset er også et eldre hus som ble flyttet hit før oppstarten i 1874. I denne finnes 6 sengeplasser totalt, fordelt på to rom.


Alt av utstyr er inkludert ved leie: propan, parafin og vedfyring. Men husk å ta med egen sovepose.


Det er bilvei helt frem til setra. Ca 100 m før hytta går veien gjennom ei grunn elv som må krysses enten med bil eller ved at dere vasser over. Størrelsen på elva vil variere gjennom sesongen. Utleieperiode fra slutten av juni – oktober for begge utleieenheter.


For booking av Storøya – Hytta   |   For booking av Storøya – Seterhuset


Fjellområdene omkring Storøya innbyr til mange og lange dager ute i frisk luft. Fotturer, fiske i fjellvann, geologi og kulturhistorie er noe av alt man kan oppleve her.  Storøya ligger langt inne i landskapsvernområdet og grensen til Forollhogna Nasjonalpark går bare noen hundre meter ovenfor setra. Området er særegent og man kan tydelig se sporene etter siste istid i terrenget.Villreinen i Forollhogna er ofte helt nede på setervollen om våren og høsten – og fjellets fugler roper om kapp like utenfor husveggene. Og har du lyst til å oppleve ekte seterliv i aktiv drift er det ei seter åpen hver dag i hele juli i nærområdet til Vingelen.


Stedsangivelse:

Vingelen ligger fra fv. 30 mellom Tynset og Røros, i Tolga kommune. Nærmere kjøreanvisninger til setrene blir gitt av uleier når dere henter nøklene til setra.

Andre tilbud i Tolga