Tett ­på ­Fishspot ­– ­til ­verdens ­høyestliggende ­harrbestand?

Øystein Enghaug Solstad, guide hos Lågen Fly Fishing, har vært på en ny fjelltur med fiskestang til det som kanskje er verdens høyestliggende harrbestand. Bli med og ta del i en tur med mange […]

Øystein Enghaug Solstad, guide hos Lågen Fly Fishing, har vært på en ny fjelltur med fiskestang til det som kanskje er verdens høyestliggende harrbestand. Bli med og ta del i en tur med mange store opplevelser i høyfjellet i Lesja.

Villrein, fjellrev, rype, aure og harr. Denne turen skulle bli veldig innholdsrik. Målet var å få harr 1174 meter over havet. Dette må vel være verdens høyestliggende harrbestand, og det i seg selv er jo egentlig ganske kult. Turen gikk til herlige Vangsfjellet i Dalsida og Lordalen statsallmenning, ca. tre timer med rolig gange fra Gåsbu ved Aursjøen. Vi fisket i Vangsvatnet, Vangstjønne og Vangsåi, og det var auren på Vangsvatnet som først lot seg lure.

I området er det to hytter det er mulig å leie på Inatur. Lesja fjellstyre har en som ligger ved Vangstjønne, og Lesja JFF har en ved Vangsvatnet. Det var hytta ved Vangsvatnet vi overnattet i, og det var rett ved denne vi så både villrein og fjellrev.

Den første dagen tok eldstemann på turen mange fisker, men nydelig vær skulle vise seg å gjøre det langt vanskeligere å fange fisk med sluk.

For oss som fisket med flue ble det derimot drømmeforhold.

På Vangstjønnet var det utrolig mange harr som vaket samtidig, og flua fikk ikke ligge veldig lenge på vannet før en av medlemmene i det som trolig er verdens høyestliggende harrbestand tok den.

Det var dessverre litt lite vann i Vangsåi. Dette ser ut som en meget spennende fjellelv, men det kan nok være greit med litt mer vann i elva. Fordelen med lite vann var at elva var enkel å krysse. Vangsåi renner ut fra Vangsvatnet.

Dersom du kombinerer vakre omgivelser og spennende naturopplevelser med godt fiske, har du egentlig alt du trenger for en vellykket tur. Lesjafjella anbefales på det sterkeste.

 

Til fjells, folkens. Til fjells!

ØES