Hodalssjøene, ­en ­produktiv ­fiskeperle ­for ­kanoentusiasten

I Hodalen i Tolga kommune ligger en serie med fantastiske sjøer som perler på en snor gjennom fjelldalen. Hodalssjøene omkranses av bjørkeskog i et særpreget landskap der kvartærgeologiske formelementer utgjør en vesentlig […]

I Hodalen i Tolga kommune ligger en serie med fantastiske sjøer som perler på en snor gjennom fjelldalen. Hodalssjøene omkranses av bjørkeskog i et særpreget landskap der kvartærgeologiske formelementer utgjør en vesentlig del av landskapet. Sjøene utgjør utspringet av elva Hola som renner sørover gjennom Holøydalen til Langsjøen, via Sømåa og Isteren i Engerdal, innen den munner ut i Trysilelva.

I Hodalssjøene finnes ørret, abbor, gjedde, sik, harr og lake i rikt monn og det finnes riktig fine eksemplarer av alle de nevnte artene. Områdets lett forvitrelige bergarter og løsmasser gir grunnlag for produktive fiskebestander og med gode næringsforhold. Siken er dominant art, men den gir på sin side grunnlag for en storvokst bestand av ørret og gjedde når de slår om på fiskediett. Med påfølgende attraktivt sportsfiske.

Det er flott ørret i Hodalssjøene

Sjøene er lett tilgjengelig og passer godt både for fluefiske og for aktivt spinnfiske. Ved bruk av kajakk eller kano er du sikret tilgang til et vell av spennende fiskeplasser blant sjøenes mange holmer og grunne viker – og man kan lett forflytte seg mellom sjøene Drengen, Stikkelen og Storsjøen.

Hodalen er et godt utgangspunkt for store fiskeopplevelser og et enkelt friluftsliv på stedet, for dagsturer til nærområdene, eller som en rundreise mellom ulike fiskeområder i regionen. I denne forbindelse er det verdt å nevne at den svært attraktive fluefiskesonen i Glomma hos Kvennan Fly Fishing.

Men liker du å gjøre fisketuren mer komfortabel, tør vi anbefale et opphold hos Escapade Norvegienne – kjent for sitt vertskap, hyggelige fasiliteter og gode hjemmelagede mat. Jean Phillippe Pontier er innehaver og lokal fiskeguide med stor kunnskap om fisket i området.  Marius Tollan er også en lokal guide som kjenner området svært godt og vil bidra til at din fisketur blir en suksess.

Hodalen er en vakker bygd som bør oppleves, gjerne med en fjellvandring eller en sykkeltur også mellom alt fisket. Her finner man i allefall flott natur- og kulturlandskap som innbyr til ro og ettertanke underveis.