Det ­er ­blitt ­sommer ­i ­Rendalen

Mistra og andre elver har kommet ned på fin vannstand. Storsjøen har kommet opp på tilnærmet sommervannstand.

Mistra og andre elver har kommet ned på fin vannstand. Storsjøen har kommet opp på tilnærmet sommervannstand.

Vi skriver Juni måned, og det er da det for alvor begynner å skje ting i Mistras dype juv, og i de mer stille flytende partiene oppe på fjellet.  Storsjøen har jevnt og trutt levert fine fangster for både lokale og tilreisende. Det har blitt fanget mange flotte ørreter over en kilo, og største fisk er nærmere 8 kg!

Fiskere har hatt god uttelling både ifra land, kano, robåter og større trolling båter. Det har også blitt tatt ørreter på over 2 kg på fluestang med streamere i Storsjøen.  Her finnes muligheter for alle og enhver!

Det er allerede observert ørreter på vandring oppover Mistra. Det er vanligvis ifra juni og utover at man som oftest kan være heldig å komme i kontakt med de større fiskene. Det avhenger av temperatur og vannstand. 

Solskinn og finværet gjør at vanntemperaturen stiger og vannstand begynner å bli veldig fin. Alt ligger til rette for en god fiske måned!

Det fiskes mye med wobblere ifra 7-9 cm. Men mark, streamere og tørrfluer i de øvre delene gir også gode muligheter for og lykkes på jakt etter en av de store Mistra-ørretene.

Vil samtidig benytte anledningen til å oppfordre folk til å melde seg på årets fiske-arrangement her i Rendalen, Fiskefesten!

Dette er en fiskekonkurranse som foregår 25-27 juni. 

Her kan man både fiske i Storsjøen og Mistra, og er man heldig så stikker man av gårde med en bra pengepremie.

Gå inn på Fiskefesten på Facebook,  eller www.fiskefesten.no for mer info og påmelding!