Aursjøene

Aursjøene gir deg tilgang på et eksklusivt fiske  i to fiskevann - fullstendig skjermet for omverdenen. Opplev et godt ørretfiske omkranset av stillheten i Rendalens skogsmarker.  Fisket er inkludert i leie av hytte på et idyllisk hyttetun bestående av gamle tømmerhus.

Aursjøene gir deg tilgang på et eksklusivt fiske  i to fiskevann – fullstendig skjermet for omverdenen. Opplev et godt ørretfiske omkranset av stillheten i Rendalens skogsmarker.  Fisket er inkludert i leie av hytte på et idyllisk hyttetun bestående av gamle tømmerhus.


Aursjøene er to private fiskevann i Rendalen kommune, nord for Hanestad på RV 3. Ved Aursjøene bor du i hytter på et vakkert tun 650 m.o.h. bestående av gamle tømmerhus – helt inntil  Nordre Aursjøen. Søndre-Aursjøen ligger 200 meter fra tunet. Det er bommet vei fra RV3 og ca 7 km inn på «kjølen». Kjørevei helt frem. Leiet er eksklusivt, dvs. her blir dere alene om fisket og bruken av stedet i leieperioden.  Med ca 2 km til nærmeste nabo ligger alt til rette for en skjermet og usjenert tilværelse.


Begge Aursjøene er omlag 100 – 150 daa store. Søndre Aursjø er forholdsvis grunn og produktiv med sine jevnt over 6 meter, mens Nordre Aursjø er 15 meter på det dypeste.  Vannene holder en god bestand der ørret er enerådende art. God næringstilgang i vannet gir gode beiteforhold for fisken som er i god kondisjon og holder meget god kvalitet.  Vannene er forbundet med en bekk hvor fisken gyter. Dette gir god og naturlig reproduksjon. Således er det også behov for å regulere bestanden som får jevn tilførsel av fisk som passer godt i panna eller på grillen. Grunneier bedriver en aktiv forvaltning av fiskebestanden i vannene og snittvekten er økende. Det er ingen umulighet med ørret opp mot 1,5 kg i disse vannene – kanskje også større.


Fisket her passer for alle typer sportsfiske. Med skogsmark omkring ligger de lite vindutsatt til slik at fluefiske også er et godt alternativ. Langs vannene er det lett tilkomst for sportsfiske på fastmark, men med noe sivkanter enkelte steder.  Vannene er mindre egnet for vading da det er mye løs bunn. Bruk av båt eller flytering er å anbefale. Det er tilgang til båt i begge vannene.


All fisk over 40 cm skal settes tilbake mens det er fritt uttak av mindre fisk. Fiske med garn er ikke tillatt.


Hyttene

Overnattingsmulighetene på tunet består av hytte, tømmerkoie, båthus, vedbu, utedo. Det er sengeplass til 6 personer. Hytta består av terrasse med utemøbler (16 kvm) kjøkken (8 kvm) og stue (16 kvm) med 4 sengeplasser med dyner og puter til 4 personer (2 køyesenger).

Kjøkkenet består av 3 bluss propan kokeapparat, propan kjøleskap, kjellerlem og en liten god kjeller, bra med skap- og benkeplass og rikelig utrustet til 6 personer. 12 V solcelleanlegg. Vedovn. I stua er det peis med liten sittegruppe, samt spisebord og 6 stoler.


Ved hytta ligger tømmerkoia «Calcutta» med peis, 2 senger, dyner og puter til 2 personer. I tillegg er det mulighet for 2 sengeplasser i en skogsbrakke ca 70 meter fra hytta.

Vann hentes i bekken, eller i oppkomme med meget godt vann som holder ca. 4 grader Celsius. Liten flytebrygge i Nordre sjø gir god anledning til bading og kroppsvask.


For leie av Aursjøene – velg «Booking» nedenfor. Vær oppmerksom på hytteregler/ avbestillingsregler.

BOOKING

Du kan også leie eksklusivt fiske i Langmaritåsen eller hytte på Flishaugen.


Veibeskrivelse:

Fra sør: RV 3 fra Elverum. Etter ca 13 mil kommer dere til Hanestad (Vertshus). Følg videre nordover RV3 i ca 7 km. Ta av «Aursjøveien» til høyre (østover).

Fra nord: RV 3 gjennom Alvdal kommune. Ca 7 km sør for kommunegrense mellom Alvdal og Rendal: Ta av «Aursjøveien» til venstre (østover).


Dernest: Gul bom etter ca 20 meter. Etter ca 4 km får dere et hyttetun på venstre hånd, deretter ett Y-kryss. Ta opp bakken til venstre og fortsett veien rett frem i ca 2 km. bilveien ender ved Aursjøene.

Finn Aursjøene på www.gulesider.no. Søk på adresse: Aursjøveien, 394, Hanestad.


Kontaktinformasjon:

Ingar Høye (utleier)

Telefon: (+47) 414 10 05

Andre tilbud i Innlandet Andre tilbud i Rendalen