Setra ligger idyllisk til under foten av Elgpiggen

Spekedalssetra

I den vakre fjelldalen Spekedalen tilbys leie av båt og husvære sammen med varierte fiskeopplevelser i Spekesjøene, Speketjønna og elva Speka. Ro oter med svigerfar, dra sluk med ungene, jakt på storfisken […]

I den vakre fjelldalen Spekedalen tilbys leie av båt og husvære sammen med varierte fiskeopplevelser i Spekesjøene, Speketjønna og elva Speka. Ro oter med svigerfar, dra sluk med ungene, jakt på storfisken med tørrflue i elva, ta med vennegjengen på isfiske i vinterkulda eller ta en topptur på den majestetiske Elgpiggen.

 

Bo på Spekedalssetra

Seterhuset fra 1700-tallet har vært uforandret gjennom generasjoner. Den er nå under antikvarisk restaurering og vil stå ferdig i 2017.
Veslebua, som ligger ved siden av seterhuset på setervollen, er ei idyllisk lita bu hvor du kan ligge nær varmen fra peisen, tenne parafinlampa, bære vatn og nye utedoens sjarme. Den har to intime rom; fullt utstyrt kjøkken, kjøleskap og propanbluss og fire sengeplasser. Det er ikke sengetøy utover pute, så her må du ha med soveposen.

 

Bo ved Søndre Spekesjøen

Sjøbua ligger flott til ved Søndre Spekesjøen, 3 km å gå fra Spekedalssetra på god sti. Bua er restaurert og satt opp her i 1997 med fin utsikt til sjøen. Den har to romslige rom, fullt utstyr kjøkken, propanbluss og fire sengeplasser. Det er ikke sengetøy utover pute, så her må du ha med soveposen.

 

Stedsangivelse

Spekedalssetra ligger ca 25 km nordøst for Unset i Rendalen Østfjell. Unsetgrenda ligger ca 200 km fra Gardermoen, som er ca 3 timer kjøretur med bil og ca 100 km fra Røros, som er en kjøretur på 1,5 timer.

Andre tilbud i Rendalen