Fine ­dager ­i ­Rena

Av André Brun Forsommeren i Rena er et eventyr, og har du ennå ikke fisket i denne elva, så er tiden nå. Her har du store sjanser for å perse på harr, […]

Av André Brun

Forsommeren i Rena er et eventyr, og har du ennå ikke fisket i denne elva, så er tiden nå. Her har du store sjanser for å perse på harr, og grovvokst ørret er det også en del av i elva.
Det er en hel del Baetis rhodani som klekker for tiden, og er det vindfullt en dag, så er det bare å fiske med tunge nymfer, slik vi gjorde. Fiskene i Rena står ofte nære land, så du behøver ikke å vade langt ut for å fiske.

Et naturlig samlingssted for tilreisende og lokale fluefiskere er Rena Fiskecamp. Her kan du prate fluefiske, spise god mat og drikke på kaféen og ha afterfish ut i de lange trivelige kveldstimer. Her kan du leie rom og du kan til og med på guiding, om du ikke er kjent i elva fra før.  Rena Fiskecamp, tlf.: 901 38 266

Foto: André Brun

Elisabeth har akkurat perset på harr med en fisk på 1,1 kilo. Dypnymfing med ei baetislignende kulehodenymfe var rette sorten.

 

Foto: André Brun

Elisabeth kjører storfisk etter fisketips fra André.

 

Foto: Elisabeth Eriksen

Harrene er mange og store i Rena. Vi fikk både ørret og harr, og her er et fint eksemplar av sistnevnte.

 

Foto: André Brun

Her har Elisabeth nok en fin harr fra Renaelva. En glad fluefisker, og en stolt kjæreste og fotograf.

 

Foto: Elisabeth Eriksen

I Renaelva er det veldig god mattilgang for ørret og harr, og det gjør at fiskene blir store og fine. Det er også mange fine klekkinger gjennom sesongen av både døgnfluer og vårfluer.

 

Foto: André Brun

Fiske blir ikke bedre enn dette. God stemning og storfisk på kroken.

 

Foto: André Brun

Den lille valpen vår er også med, og følger spent med på hva som skjer ute i vannet.

 

Foto: André Brun

Iskalde forfriskninger på Rena Fiskecamp etter endt fiskedag. Her er det lov å gå på restaurant i vadere.

 

Foto: André Brun

En harr ble med hjem for å grilles. For den som ikke har prøvd å spise sprøstekt harr før, så er det helt himmelsk nydelig.

 

Fiskelykke!