Den ­beste ­tiden ­er ­nå

FIsk, insekter og fluefiskere har våknet til liv. Sommeren er i ferd med å sette seg i Fishpot-land.

Sporadiske døgnflueklekkinger begynte å interessere fisken i enkelte av elvene i midten av juni, mens maursverminger har gitt eventyrforhold på både stille og rennende vann de rette dagene.

Gode tips i siste halvdel av juni hvis du vil utforske noe nytt er elver som Hola og Unsetåa. Kommer sommervarmen for fullt er vannrike Renaelva ofte et godt valg.

Er du tidlig oppe om morgenen, kan du i enkelte vann og innsjøer se den store vårflua Phryganea grandis klekke. Flua er på størrelse med en liten ørekyte, og er dertil attraktiv for sulten ørret. Men du må tidlig opp. Noen vil si det enkleste er å ikke legge seg.

Aktive røyer

Det har kommet noen rapporter om godt røyefiske i skogsvann langs fjellkjeden fram til midten av juni. Det vil trolig vare en stund til, i hvert fall hvis du forflytter deg oppover i terrenget, etterhvert som vannene i lavlandet varmes opp mer enn den kuldekjære røya er komfortabel med.

De høyereliggende vannene nord i Innlandet hadde så vidt kommet i gang i midten av juni. Røyas aktivitet er på hell mange steder, mens ørret og harr i stadig større grad fråtser i sommerens største klekkinger av døgn- og våtfluer.

Følg med på været

Det begynner å komme flere rapporter fra Rendalen, og det er allerede tatt en del storørret i Mistra og Åkrestrømmen. I I skrivende stund er vannføringen i elva litt liten, men er du på storørretjakt bør du følge med på værmeldinga og vannstanden. Hvis elva stiger gjelder det å være på plass til riktig tid i Åkrestrømmen og Mistra.

Klekkingene av Ephemera danica i Trysilelva (og et knippe andre elver) er heller ikke langt unna.

Den beste tida i Fishpot-land er nå og i tiden framover. God fiskesommer 🙂