Rena i Åmot kommune

Pupper ­og ­plaskvak ­i ­kveldsmørket

Når nettene blir lengre kan du oppleve store mengder svømmende vårfluepupper, landinsekter og mørke kvelder som gjør ørreten mer villig til å beite nær landet. Når maten er servert er storfisken sjelden […]

Når nettene blir lengre kan du oppleve store mengder svømmende vårfluepupper, landinsekter og mørke kvelder som gjør ørreten mer villig til å beite nær landet. Når maten er servert er storfisken sjelden langt unna.

Renaelva er godt kjent for sitt spektakulære fiske med svømmepupper. Fluemønstere som Superpuppan, Ismopuppa, Dyret og Sømmepuppa er alle gode mønstere som kan redde kvelden når selektiv og grov ørret og harr plaskvaker i strømkantene.

Når høstmørket kommer sigende kan du få årets beste sjanser på de største ørretene.

Men puppene viser seg gjerne andre steder også. I Holselva kan også vårfluepupper lokke de største i elva til overflaten. Om vakingen ikke er like intens som i Rena vet du i det minste hvor fisken står – og kan legge en plan for å få den til å ta. Er det nok vann i Holselva på denne tiden har som regel oppgangen av store ørreter fra Strandafjorden vart en stund og elva kan levere tunge tak og utrolige utras.

Nå er også tiden inne for å fiske med store fluer nær land i vann, tjern og innsjøer. Med mørket kommer de store ørretene sigende inn på grunnene og mang en personlig rekord har blitt satt i mørket, med de farene for sjokkartede opplevelser det innebærer. Sjekk vannene i Fishspot-land for gode tips om hvor du skal sette inn støtet.