Trysil ­Hyttegrend

Trysil Hyttegrend på Øråneset ligger 2 km sør for sentrum, og idyllisk til ved Trysilelva, med Trysilfjellet like ved. Et rimelig og godt boalternativ.

Fisker i Ljøra

Trysil Hyttegrend på Øråneset ligger 2 km sør for sentrum, og  idyllisk til ved Trysilelva, med Trysilfjellet like ved.  Et rimelig og godt boalternativ.

På Trysil Hyttegrend Øråneset kan du både bo i hytte, på vandrerhjem eller på camping.  På området finnes også grillstue og ved-fyrt badstue som kan leies separat.  Samlingshuset Løa er en fin gammel tømmerlåve fra 1701. Her kan det dekkes for ca. 30 personer til mat, noe som også gjør dette til et fint sted for større samlinger kombinert med fiske og friluftsliv.

Trysil-Hyttegrend-e1433103818425

Trysil Hyttegrend har eget fiskesenter med tilgang til egne fiskeguider. Fiskeguidene har egen fiskebu, hvor du kan få kjøpt lokale fluer og guiding. Det finnes også også 22 sykler for utleie.

Hyttene
Hyttene på Trysil Hyttegrend har god standard, og passer for familier som ønsker naturopplevelser langs elva eller i fjellet. Hver hytte har praktiske løsninger, slik at familien får gode soveplasser. I hyttene er det fra to til seks senger, bad med dusj og stue med peisovn. Alle hyttene har også mikrobølgeovn. Ved elvekanten er det samlingsplass med lekeplass, gapahuk og et felleshus med plass til 20 personer.

Fisket

Trysilelva sør. Fra Koloåas utløp og helt til svenskegrensa (20 km) i Trysil er det innført maksmålsforvaltning i Trysilelva.  Ørret over 30 cm og harr over 35 cm skal settes ut igjen.  Dette bidrar til et attraktivt sportsfiske.  Trysilelva sør varierer mellom stilleflytende – og strømrike partier.  I de stilleflytende partiene er det rikelig med gjedde, sik, abbor og harr.  I de strømrike partiene dominerer harren med innslag av ørret.

Overnatting-Trysil Hyttegrend-Fishspot-683

Trysilelva nord for Sennsjøen byr på et spennende fiske i et fantastisk naturområde i Trysil.  Elva har på denne strekningen slake strømninger.  Store deler av elva er vadbar, men med kano eller båt nås også de mer utilgjengelige områdene.  Harren dominerer på denne strekningen, men det finnes også ørret og sik.  Danica-klekkinger inntreffer normalt siste uken i juni.  Denne strekningen av Trysilelva har maksmålsforvaltning.

Os og Erlia_Harr

Røsjøen i Trysil er et rent røyevann beliggende nord i Trysil kommune. Kvaliteten på fisken i sjøen er meget god med et stort innslag av fisk mellom 0,5-1,5 kilo. Sjøen er et attraktivt fiskevann både sommer og vinter. Det er ca. 1,5 km gange inn til sjøen. Les mer om Røsjøen her

 

Røyefiske

Landsjøen i Trysil er en populær sjø for fiske etter ørret, øst for Trysilelva. Landsjøen er en særdeles vakker skogssjø, perfekt for den som ønsker ørretfiske i flott natur og fredlige omgivelser. Sjøen er 2,1 km lang og 1 km på det bredeste, 500 meter over havet 10 km fra Plassen øst for Trysilelva. Her kan du gjennom svermer av vulgata se dine barn fryde seg på badestranden. Les mer om Landsjøen her

Danica