Tid ­for ­høyfjellsfiske ­i ­Skjåk

De fleste fjellvannene i Skjåk Almenning er isfrie. Frister det med feit fjellørret og urørt natur bør du ta turen nå og i ukene framover.

Ørret så rød i kjøttet som den vakreste solnedgang. Høye topper, urørt natur og fiskevann som perler på en snor? Skjåk Allmenning har alt og nå våkner fjellet til liv etter en svært snørik vinter.

– Den verste flommen i småelvene har lagt seg, så nå er det gode forhold for fjellfiskere. Jeg skal innover selv ganske snart, sier Kristen Hauger Dagsgaard i Skjåk Allmenning.

Dagsgaard er lokalkjent i området og forteller at de aller fleste områdene i allmenningen er fiskbare.

– De eneste områdene jeg ville styrt unna de neste to-tre ukene er området rundt Tordsvatnet og Storvatnet, nordvest i allmenningen. Der ligger det fortsatt is på en del vann.

Heldigvis er store deler av allmenningen tidligere ute enn de mest høytliggende områdene i nordvest. Dagsgaard gir oss tipsene:

– Området fra Heggebottflyet og østover mot Leirungsdalen. Der er det optimale forhold, sier vår mann i Skjåk, og fortsetter:

– Det er gode forhold for å ta turen fra Skjåk og over til Lordalen, hvis du vil på langtur. Er du ute etter høyfjellsfølelsen kan du gå inn til elva Tundre og gå opp på fjellplatået mellom Tundradalen og Sotadalen. Der har du en sju åtte forskjellige tjern med godt fiske. Alle er godt egna for stangfiske.

Lurer du på forholdene i Skjåk Almenning er det bare å ta kontakt, sier Dagsgaard. Du finner kontaktinfo her.