Tett ­på ­Fishspot ­– ­uke ­19

Etter en lang vinter er det gledelig å komme i gang med en ny fiskesesong. Joda, det gjenstår en del innen den kommer i gang for fullt. Og mai måned er lunefull […]

Etter en lang vinter er det gledelig å komme i gang med en ny fiskesesong. Joda, det gjenstår en del innen den kommer i gang for fullt. Og mai måned er lunefull med vær – og vannføring. Men det er åpent vann, insektene har begynt å surre og fisken er i ferd med å «våkne». Står fiske etter gjedde høyt på lista så ligger det an til gode dager fremover, og snart er myggfisket i gang for fullt også for fluefiskeren. Deretter går det slag i slag – Det er bare å glede seg!

 

 

Renaelva åpnet 1. mai og en del av de mest ihuga Renafiskere har allerede vært på plass. Så også vår korrespondent Jon Erlend Sundnes, som brakte følgende rapport om forholdene:

«Som de fleste kanskje har fått med seg var det ikke akkurat syden forhold i Rena. Snøstorm og bikkjekaldt. Mye aure å se. Mange lå i koma på bunnen, men også endel nymfespisere i aksjon. For de som skal streame framover anbefaler jeg saaaakte fiske. Vi var i kontakt med stor fisk på nymfe«.

 

Jon Erlend med årets første ørret for hans del. Godt innpakket i varme klær for anledningen. Foto: Jon E. Sundnes.

 

Fiske med streamer ga resultater i Renaelva de første dagene. Ved bruk av driftebåt (raft), sammen med guide Jake Semons, fikk Anders D. Eriksen kjenning med blant annet denne flotte ørreten.

 

Grei start på årets fiskesesong for Anders.  Foto: Jake Semons.

 

 

Til informasjon:

Kongsvinger Jeger og Fiskerforening opplyser om at fisket på deres område, Vinger Finnskog, stenges for alt fiske i tiden fra og med lørdag 11.mai til og med torsdag 16. mai i forbindelse med fiskekultivering og utsetting av ørret i sine vann. Når nylig utsatt fisk er gitt tilstrekkelig tid til aklimatisering i nye omgivelser, åpnes det igjen for fiske på Nasjonaldagen. Dette burde forøvrig passe godt inn med lokale klekkinger av døgnflua Leptophlebia Marginata.