Grøftoterne 2020

Grøftoterne ­lurte ­ørreten

Trioen «Grøftoterne» har nylig kommet hjem fra sin årlige tur i Vangrøfta. Det ble noen fine fisker, til tross for kaldt og rufsete vær.

Trioen «Grøftoterne» har nylig kommet hjem fra sin årlige tur i Vangrøfta. Det ble noen fine fisker, til tross for kaldt og rufsete vær.


Skrevet av Lars Reitan.


Olav Grøndalen, Sigbjørn Nygaard og Håvard Nygaard, bedre kjent som «Grøftoterne», har nylig vært i Vangrøfta. Årets opphold ble litt kortere enn planlagt. Etter en varm start på turen, slo været om til vått og kjølig – i utgangspunktet et perfekt klekkevær …

– Vi ventet lenge på gode klekkinger, men det materialiserte seg aldri. Til tross for dette, fant vi en del flotte fisker, sier Olav Grøndalen.


Dette er 14. året trioen har fisket sammen i Vangrøfta. Venting ble fellesnevner for årets tur.

– Vannføringen var fin, og alt lå egentlig til rette for et skikkelig bonanza. Vi så kun noen spredte aurivilli-klekkinger, dessuten var det ikke kjempekoselig med fem grader på dagtid og ned mot null om natta.


Ifølge Grøndalen huser enkelte områder av elva færre fisk enn før, men kameratene landet flere ørret over kiloen, samt et par på 1,5 kg.

– Fisken virket å være i godt hold. De var feite og fine.


Ørreten i Vangrøfta var i godt hold.

– Hva er det med Vangrøfta, som trekker dere tilbake hvert år?


– For min del er det kameratskapet, kombinert med spennende fiske. Elva er fin og variert, helt etter min smak som fluefisker. Det fins ålreite fisker der, i tillegg er jeg veldig begeistret for bygda, med avslappet stemning og kyr på beite.Kaldt og rufsete vær preget oppholdet i Dalsbygda.

Elva steg 40 cm i løpet av en natt, men var likevel fiskbar.