Nutheim ­Gjestgiveri

Nutheim er et lite familiedrevet trehotell. Hotellet har vært i familien i mer enn 100 år, og har gått i av fra mor til datter 4 ganger.

Nutheim er et lite familiedrevet trehotell. Hotellet har vært i familien i mer enn 100 år, og har gått i av fra mor til datter 4 ganger. Her er det altså damene som styrer. Her er det ingen som jobber bare i resepsjonen eller på kontoret, så ikke bli urolig om vi ikke svarer på din forespørsel med en gang. Trenger du raskt svar, er det beste å plukke opp luren og ringe oss.


Hovedbygningen er et sjarmerende trehotell, og et galleri for interiør, maleri og skulptur i seg selv. Det er her du nyter måltidene, slapper av, og lar deg inspirere av kunsten og estetikken som omgir deg på alle kanter. Hotellet har 7 hyggelige rom; 1 stort og 6 mindre dobbeltrom, alle med dusj og toalett. Rommene er dekorerte med bilder laget av kunstnere som har besøkt stedet. Rusler du ned bakken finner du en samling gamle hus i et tun. Her ligger Hjartdal gamle prestegård frå 1600-talet, som ble flyttet hit til Nutheim i 1963 av Erlend Grøstad. Prestegården er en praktfull bygning med vigslet kapell og muligheter for overnatting i helt spesielle omgivelser.
På «Prestegardstunet» ligger det flere hus som man kan overnatte i. Her finner du et stabbur, et loft, Erlend Grøstad sitt gamle atelier og Undervisningsatelieret med sine 3 rom. Alle rommene har sine særpreg.


Du spiser og drikker godt på Nutheim. Vi har stelt mat for vegfarende og andre gjester i over 140 år, så det sier seg selv at vi har erfaring i kjøkkenet. Vi er stolte av å ha mange faste lokale matleverandører, og bruker det som er tilgjengelig basert på sesonger. Mange av oppskriftene har gått i arv fra mor til datter i flere generasjoner. Vi serverer tradisjonell mat med fransk vri. Her er alt laget fra bunnen av. Vi baker alle kaker og brød selv.

Når det gjelder drikke så prøver vi å holde også dette lokalt. Vi brygger vår egen pilsner, og eplemosten hyllebær- og solbærsaft er fra nærområdet.


Velkommen til oss!


Adresse: Flatdalsvegen 1283, 3841 Flatdal