Kongehella ­– ­Utsikt ­for ­en ­konge!

Huset ligger på stedet der prins Oscar (senere kong Oscar II av Norge og Sverige) stoppet for å nyte utsikten sommeren 1870 og utbrøt: "Dette er den vakreste utsikten jeg noen gang har sett".

Huset ligger på stedet der prins Oscar (senere kong Oscar II av Norge og Sverige) stoppet for å nyte utsikten sommeren 1870 og utbrøt: “Dette er den vakreste utsikten jeg noen gang har sett”.


Du bor på et naturskjønt sted med tilgang til et unikt kulturlandskap, ca. 2,5 timers kjøring fra Oslo. Huset pleide å være en kafé, ofte besøkt av lokale som besøkte det lokale kapellet over veien. I dag er det 4 gode soverom og stor stueplass i huset.


Hele huset er nyoppusset og åpner for gjester sommeren 2022. Blant annet er det nytt bad, nytt åpent kjøkken inn i den gamle stuedelen, nytt utsiktsvindu både i 1 og 2. etasje, ny terrasse rett utenfor stuen der man kan nyte den majestetiske utsikten!Kongehella ligger ca 100 m ovenfor Nutheim Gjestiveri, der man kan nyte en 4-retters kveldsmiddag (reservasjon anbefales!), spise en god lunsj, eller bare ta en titt på kunstsamlingen deres.


Adresse: Flatdalsveien 967, 3841 Flatdal

Booking: hakonsolheim@gmail.com