Mye ­morro ­i ­Hola

Elva Hola er en interessant liten elv som du burde kikke litt nærmere på. Elva er en del av et større fiskekortområde som også omfatter Langsjøen, og byr på fiskemuligheter for absolutt […]

Elva Hola er en interessant liten elv som du burde kikke litt nærmere på. Elva er en del av et større fiskekortområde som også omfatter Langsjøen, og byr på fiskemuligheter for absolutt alle. Elva passer godt for både flue, lettspinn- og markfiske, og er lett tilgjengelig. I mange «loker» og tjern som er tilknyttet elva finnes rikelig med abbor og gjedde. I Langsjøen finnes «alle» arter – også stor ørret.

I Hola finnes en egen fluesone hvor man finner alt fra små stryk til rolige meandrerende partier som gir grunnlag for mange døgn- og vårfluearter. Det er mest harr og sik i elva men det er også ørret. Vi gjorde et lite forsøk i fluesona. Og vi angrer ikke!

Med spenning fra første stund da vi så et stort vak på en lovende plass og vi øynet muligheten for en av de store ørretene fra Langsjøen hadde gått opp i elva. En museimitasjon ble satt på og presentert. Første kast – og musa ble sugd ned. Snøret strammes og det ryker umiddelbart. Det var ikke en stor ørret men en stor gjedde.

Senere ser vi noen små forsiktige vak. Ingenting som tyder på annet enn småfisk men vi gir det et forsøk. Etter et par fluebytter og noen bomdrag viser det seg at det er langt fra småfisk som står her. Harr på over kiloet er absolutt ikke å forakte. Og her står det jammen flere av de på samme sted.

Det ble rett og slett en hyggelig dag i en nydelig liten elv i den vakre Øversjødalen. Har du ikke forsøkt det før så anbefaler vi deg å gjøre det ved første anledning.