Fantastiske ­Femundsmarka

Fiskesesongen nærmer seg nå med stormskritt og det er på tide å starte planleggingen av årets fisketur. Vi har her en sterk anbefaling til deg: - Dersom du ikke har vandret med sekk og fiskestang i Femundsmarka tidligere, ja da er det virkelig på tide! Ta turen i sommer og opplev villmarksfiske på sitt ypperste i Femundsmarka Nasjonalpark.

Fiskesesongen nærmer seg nå med stormskritt og det er på tide å starte planleggingen av årets fisketur. Vi har her en sterk anbefaling til deg: – Dersom du ikke har vandret med sekk og fiskestang i Femundsmarka tidligere, ja da er det virkelig på tide! Ta turen i sommer og opplev villmarksfiske på sitt ypperste i Femundsmarka Nasjonalpark.

 

Den forlokkende Femundsmarka har en spesiell tiltrekning på mange fiskere når de skal ut på eventyr. Og det er kanskje ikke så rart! For her finnes det en helt spesiell natur som virkelig oser av villmark og opplevelser. Et område helt unikt i norsk sammenheng der norsk kulturhistorie er fremtredende og fisken kan bli riktig så stor.

Foto: Morten Aas. 

Femundsmarka er en fjellvandrers paradis der man har store områder å boltre seg på. I nasjonalparken finnes en rekke gamle husvære, koier og buer som står åpne for besøkende i fjellet. Å vandre mellom koier og overnatte underveis er en fin måte å oppleve området på.

Foto: Morten Aas

Og om man vil oppleve stillheten blant de mange sjøene og håene, er kano et svært godt alternativ. Med den glir du sakte rundt mellom viker og odder på leting etter èn av de mange fine fiskeplassene her inne. Røye og ørret finnes i rikt monn, noen steder også harr, sik, gjedde og grov abbor.

Foto: Jan Lillestu

Stille bortgjemte skogsvann, fjell og vidde i skjønn forening. Noen fiskemuligheter må du gå langt for å nå, andre igjen ligger nært og er lettere tilgjengelig. Felles for de er likevel at man får oppleve suset av villmarka.  Stillheten, dyrelivet, lydene og lyset.

Foto:Bjørnar Hansen

Å sitte ved bålet en sommerkveld etter en lang og opplevelsesrik fiskedag og drømme om hva morgendagen kan bringe. Kanskje filosoferer man over hvorfor man mistet drømmefisken? Men vi setter en knapp på at du fordøyer alle de flotte naturopplevelsene du har hatt – og det med et fornøyd smil om munnen.

Foto: Morten Aas.

Det er noe eget ved dette å sitte ved et stille vann en tidlig morgen eller sen kveld, alene eller i venners lag, og nyte tilværelsen.

Foto:Bjørnar Hansen

 

Se presentasjonsfilmen i topp av denne saken og bli litt mer kjent med hva du har i vente.