En ­annen ­vinkel ­på ­Renelva

Planen var lagt, fly booket, og fiskeutstyret var pakket. Slutten av september skulle bli en lang fisketur i sørnorge, med det abslutte høydepunkt i Renaelva.  Desverre er det ikke mange endre steder å fiske […]

Planen var lagt, fly booket, og fiskeutstyret var pakket. Slutten av september skulle bli en lang fisketur i sørnorge, med det abslutte høydepunkt i Renaelva.  Desverre er det ikke mange endre steder å fiske enn i Renaelva på denne tiden. Slik går det når reisefølget jobber som guide i Yellowstone og må avslutte sesongen hjemme først. Litt sent i sesongen tenker mange, men Renaelva kan by på mye selv sent i sesongen.

På grunn av demningen og vindforhold på Storsjøen, holder Renaelva en god temperatur gjennom både sommer og vinter, noe som resulterer i god vekst av både insekt og fisk. Et stort antall av et variert insektliv holder liv en neget god bestand av harr og ørret.

For driftbåtfiske er Renaleva en helt trygg elv, uten store stryk. Den flyter jevnt men har endeløse bakevjer og nyanser i strømmen hvor fisken holder til. Du kan drifte den hundre ganger uten å lære alt om elvens hemmeligheter.

Watermasters klare for sjøsetting. Anders må bare lære seg å gå først.

Det er mange elver i Norge som er ideelle for flytende fiskeplattformer, noen tillater ikke bruk av flytemidler, og enda færre er åpne i september. Renaelva er en teknisk vanskelig elv å fiske fra bredden, noe som også gjør elven spennede, men det å fiske fra en annen vinkel som dette er lærerikt.

IDet tok ikke lang tid før vi hadde fisk. 

Heldigvis, selv om ørreten ikke skal fiskes på, har man mulighet til å fiske etter harr. Harrfisket er nesten bedre på høsten enn på sommeren. Vak og klekking blir mer sporadisk utover sensommeren, men fisken tar alltids noe. Med nymfe og mikrostreamer kan man treffe på de større fiskene.

Harr på streamer.

Vi hadde god tid og ble i Renaelva i fire dager. det som er spennende her er at man når som helst kan kroke virkelig store fisk. Men det skal sies at den store fisken er godt utdannet i å avsløre fiskernes imitasjoner. Dette er utfordringen i Renaelva og grunnen til at folk kommer tilbake år etter år. Vi fikk en god del på døgnflue imitasjoner, men brorparten ble tatt på naturfargrede mikro-streamere.

Ørreten er fredet og må settes forsiktig tilbake. 

Lokal kunnskap er nyttig og hvis du befinner deg i morådet og skal fiske, er det lurt å ta kontakt med Lars på Rena Fiskecamp. Har kan du overnatte, spise, kjøpe utstyr og møte likesinnede for tips og triks.

The Good Life.

 

Endelig nede, men hvor er bilen?

 

Noen steder ser like ut i renaelva. Vær sikker på hvor du parkerer bilen.  – “Dude, where’s my car?”

Vi fant bilen til slutt men først etter å ha ringt lokale biltauingsfirma, forsvaret og nesten politiet. Den sto fint parkert i veien nedenfor. Bra vi ikke ringte politiet.

Renaelva var snill mot oss og John fikk møte Lars fra Rena fishcamp på vei hjem.

Text by: Jake Semons

Photos by: Jake Semons and Anders Dahl Ericksen