Fluefiskeguide Lars B. Johansen

Rena ­Fishcamp ­bygger ­ut

Sheriffen av Rena Fishcamp, Lars B Johansen, har store planer for campen og arbeidet er alt i gang. Møteplassen for alle som fisker i Renaelva ser ut som en byggeplass.

untitled-11

Sheriffen av Rena Fishcamp, Lars B Johansen, har store planer for campen og arbeidet er alt i gang.

Møteplassen for alle som fisker i Renaelva ser ut som en byggeplass. Gammelt tre-panel flyr ut av vinduet og treffer oss nesten i hodet i det vi rusler inn på det ellers så fredelige tunet.

camp

Campen har blitt et viktig sted hvor likesinnede bor eller bare møtes rundt grillen. Det har blitt så populært at Lars skal utvide med flere boenheter, bedre fasiliteter, utstyrsbutikk, og ikke minst pub. Nå i disse dager hvor fisket stort sett er ferdig til klokka 19.00, er tanken på å sitte i en ekte fiske-pub fremfor å sture i et telt til dagen etter, meget forlokkende.

Først vil jeg spørre deg Lars; du har satset på å drive butikk i Deset, en klynge hus i ingenmannsland de fleste knapt registrerer når de kjører forbi. Nå skal du utvide. Du satser friskt?

– Vi har veldig mange besøkende, nesten fullt belegg hele tiden, fra hele verden. Det er en tanke om å kunne utvide tilbudet og sesongen.

Utvide sesongen?
-Ja. Når dagene og fisketiden blir korte skal det litt mer til for folk å ta turen opp hit bare for å fiske noen timer. Hvis du etter fisket kan rusle inn på en pub og binde noen fluer eller ta en prat med likesinnede blir nok det mer fristende.

Vi skal rett og slett utvide konseptet med det sosiale som fiskerne søker i tillegg til overnatting og bedre fasiliteter.  Lavvoen har fungert lenge men er blitt alt for liten. Vi skal lage et komplett tilbud.

Hva kan vi vente oss til 2016?
– Det blir fire nye boenheter som er tomanns rom, felles kjøkken, et sanitær rom med vaskemaskin toalett og dusj, en hel leilighet med to soverom i etasjen over der hvor puben bygges.

Blir det bare rom til utleie eller vil folk fortsatt kunne campe her?
– Ja folk vil kunne campe her og nå med mye bedre fasiliteter. Mot en liten camp-avgift vil de kunne tørke vadene, dusje og vaske underbuksa. De vil selvsagt også kunne benytte seg av pub og restaurant.

untitled-12

Lars tar oss med inn i huset hvor vegger, panel og det mest er revet ned. Ny rom-fordeling med en stor boenhet med to soverom bygges i andre etasje. I første etasje blir det fiskeutstyrsbutikk og kjøkken.

untitled-13

Her blir det pub, sier Lars og gliser mens han slår ut med armene. – Dette skal bli samlingstedet for alle som vil ljuge, høre om siste fangst eller binde fluer med en kald øl ved stikka. En av gjestene, norsk-amerikaneren Jake Semons, blir den første som får servert en kald øl der hvor bar-disken om ikke lenge skal bygges.

– Yeah this is nice. I have been here four times this seasons. I haven’t cracked the fishing yet, but sitting around the fire place is the best part of the day. I’m really looking forward to sitting in this bar when it’s done. – Jake Semons

Fortell oss om puben.
– Vi har ikke laget noen fiske-dezign liksom, den blir til etterhvert. Det blir vel en wall-of-fame kanskje, med bilder av de største puddingene. Her blir det mat og forfriskninger, det vil også bli et naturlig sosialt samlingssted, ikke bare for våre gjester, men også de som vil droppe innom.  Vi skal ha også ha foredragsholdere, temakvelder, kurs og workshops her.

Fiskesesongen er jo lengre enn mange andre steder, men den tar jo slutt. Hva skal du gjøre resten av året?

– Vi håper at flere bransjen vil benytte denne muligheten også utenom sesongen til, kurs, og samlinger. Vi satser også helt klart på arrngment som faller helt utenfor sportsfiske. Vi blir de eneste med slike muligheter i flere mils omkrets, og frir med dette til alt fra firmafester til familie-jubileum.

Fiskeguidene hos Rena Fiskecamp tok seg en liten tur i uvante omgivelser. Med vekslende resultat. Her fikk Lars en fin harr på om lag 8 hg

Praten går videre rundt hva slags øl han skal ha i puben og hva slags regler som skal gjelde i puben. Vi er enige om at det er ikke en skikkelig fiske-pub før det er masse kompliserte regler som stort sett skal føre til at noen må spandere på noen andre. For eksempel: Hva skjer når noen lander en to-kilos?

Vi foreslår å følge hole-in-one reglene fra Golf, og vedkommende som får fisken må spandere på alle i puben – det skulle bare mangle.

Av: Anders Dahl Eriksen, Red. Fishspot