Pannhuset ­på ­Nordre ­Brænd ­gard ­i ­Sollia

Nyoppusset bryggerhus på autentisk gårdstun ved foten av mektige Rondane

Bo på gardstun fra 1849, med Rondane og Atnsjøen utafor døra. Første fiskeplassen du kan prøve er nedenfor verandaen. Fra 850,- pr natt.


Et pannhus, ofte kalt bryggerhus andre steder i landet, ble brukt som kjøkken og baksthus. Pannhuset vårt er nok av de eldste husa på garden, og har vært brukt som vinterbolig og drengestue i tillegg til kjøkkenfunksjonen.

På 90-tallet sto det dårlig til, det var uten gulv og på taket var det ei furu som viste seg å være 36 år gammal. Taket ble tatt av, alt laftet ble plukket helt ned, stokker ble skiftet ut og alt ble laftet opp igjen. Ved siden av sto «slåmaskinhuset» med gammel hesteredskap og annet som ikke lenger var i bruk. Dette ble til soverom med nygammal dør, og Pannhuset var klart til bruk igjen.

Kjøkken og bad ble bygd, hems ble snekret, og utleie begynte midt på 90-tallet. I år har vi skiftet ut noen møbler, byttet ut alt av sengetøy og madrasser, og malt og pusset opp litt her og der. Vi er sikre på at du vil trives.

(Og hvis det er flere av dere er det plass til en liten eller to oppe på hemsen, bare de er store nok til å bruke stigen.)


Bare Atnsjøen ligger mellom gården og Rondane, turmulighetene er nærmest uendelige.

Du kan ta med hele familien på enkle fotturer, eller gå for en av toppene i Rondane eller Alvdal Vestfjell. Vi har båter til leie, fiskekort selges på gården, og hvis du er ekstra tidlig ute kan det hende vi kan formidle fiskeguide. Flere mil med elv og haugevis av små og store fiskevann på samme fiskekort. Vi er behjelpelige med nedfrysing av fisk og vilt, hvis det skulle bli storfangst.


Andre tilbud i Stor-Elvdal