Birtedalen ­i ­Fyresdal

Birtedalen ligger i Fyresdal kommune i Telemark. Her finnes elver, tjern, små vatn og større innsjøer, både lett tilgjengelig og langt inne på fjellet.

Birtedalen i Fyresdal er et av kommunens best tilrettelagte friluftsområder. Birtedalen har et kupert og variert terreng med myr, skogkledde og nakne heier opp i 1000-1100 meters høyde, samt lavere og frodige heier.


Topografien i Birtedalen ligger godt til rette for kombinasjonen av padling og fisking langs hovedvassdraga, eller vandring og fiske dersom en ønsker å ta seg inn til de mer høytliggende vannene. Her er både elver, tjern, små vann og større innsjøer, både lett tilgjengelige og langt inne på fjellet. Variasjonen gir fluefiskere store sjanser til å treffe en god klekking i et vann, da våren og varmen kommer i et spredt tidsrom på forskjellig høyde. Birtevatn ligger på 611 moh., fjellvannene ligger på rundt 700–900 moh.


I Birtedalen finner en i hovedsak rene ørretbestander, uten innslag av andre arter. De fleste vann er egna for de fleste typer fiske, og du kan bruke sluk, spinner, mark eller flue. Elvene er i hovedsak best med mark og flue. De fleste vannene har mest fisk opp til 500 gram, men noen vann byr på overraskelser som ørret på 2 kg.


Med over 500 vann er Fyresdal kommune et eldorado for fiskeinteresserte, og vi kan nesten garantere for gode naturopplevelser både for den erfarne sportsfiskeren, og for den som kanskje er ute for første gang – gleden ved å få fisk er stor uansett!


Av andre aktiviteter har Birtedalen flere merka toppturer, og er en av inngangsportene til DNT sitt løypenett i Austheiene. Du kan bruke sykkelen på de mange grusveiene i området, eller du kan bade, padle og nyte båtlivet. Sensommeren og høsten er ei fin tid for bær- og sopplukking.


I Birtedalen finner en i hovedsak rene ørretbestander, uten innslag av andre arter. De fleste vann er egna for de fleste typer fiske, og du kan bruke sluk, spinner, mark eller flue. Elvene er i hovedsak best med mark og flue. De fleste vannene har mest fisk opp til 500 gram, men noen vann byr på overraskelser som ørret på 2 kg.


 • Familievennlige vann som er tilgjengelige fra bilvei: Brutjønn, Birtevatn og Øyarvatn.
 • Vann i nærheten av bilvei: Tovsliøytjønn, Stemmetjønn.
 • Vann som krever at en går et stykke: Sandvatn, Grodvatn, Gjevarvatn, Langevatn, Bergstadtjønn, Berghyl, Furutjønn, Sundbekk, Mjåvatn, Rjupetotjønn, Nilsetjønn, Ytretjønn og Krokstøyltjønn.
 • Egnet for båt: Birtevatn, Nesvatn, Øyarvatn og Brutjønn.
 • Vassdrag som er fine å padle; Øyarvatn, Sandvatn, Grodvatn, Brutjønn, Ufstjønn, Gjevarvatn og Langevatn.

Fiskekort

Priser

Ukekort NOK  200,-  | Ukekort alle områder i Fyresdal 250 | Sesongkort alle områder i Fyresdal NOK 600,-

Les mer om alle områdene her Fiske i Fyresdal (inatur.no)

Fiskeregler

 • Kjøp av fiskekort gir rett til fiske med stang og håndsnøre i de områdene fiskekortet gjelder for. De som skal fiske plikter å orientere seg om hvor det er lov å fiske og om de reglene som gjelder.
 • Barn under 16 år kan etter «Lov om innlandsfiske» fiske fritt med stang og håndsnøre fram til 20. august.
 • Ved kontroll har en plikter fisker å vise frem fiskekort eller legitimasjon.
 • Fiske med levende fisk som agn og spredning av nye fiskearter er forbudt! Hjelp oss å holde vann frie for ørekyte også i framtida!
 • Husk fare for skogbrann! Det må ikke gjøres opp åpen ild i tida 15. april – 15. september.
 • Far varsomt i naturen. Kast ikke fra deg avfall, fiskesnøre eller liknende. Vis hensyn til andre turfolk og tenk deg om når du samler ved til bålet.

Lenker


Kontakt

Fyresdal Fiskefond

35067703 / 91632615

helge.kiland@gmail.com

Andre tilbud i Fyresdal Andre tilbud i Vestfold og Telemark