Kvipt ­Gjestegard

Kvipt Gjestegard ligger i fjellbygda Birtedalen, på grensa mellom Fyresdal og Setesdal, 600 moh. Garden ligger omkranset av vakker og særegen natur, og er et eldorado for friluftsliv, jakt og fiske.

Kvipt Gjestegard ligger i fjellbygda Birtedalen, på grensa mellom Fyresdal og Setesdal, 600 moh. Garden ligger omkranset av vakker og særegen natur, og er et eldorado for friluftsliv, jakt og fiske.


Kvipt er en møteplass for bygdefolk og turister, med tradisjon og kultur helt tilbake til middelalderen. Det er åpent for bestillinger, selskaper, jakt- og hytteutleie heile året. I helgene i ferier og fellesferien er det åpent for servering av spekemat og rømmegrøt, kaffe, sveler, is og brus. 


Turtips

Kviptefjell (903 moh), Nasefjell (916 moh) og Jåmsfjell (936 moh) er populære turer i området. Alle turene er merket. Her kan du se turbeskrivelser og turforslag:

Turforslag i Birtedalen 


Fiske

Disse fiskevannene er tilgjengelige på og har fin matfisk: Kviptetjønna, Midtjønna, Birtevatn, Blakstjønn og Grøssa. Grøssa og Blakstjønn har veldig flott ørret som er rød og fin i kjøttet. Grøssa er et krystallklart vann med grønnskjær og sandbunn, på grensen mellom Setesdal og Fyresdal.


Aktiviteter

For gjester, er fiske og lån av fiskegarn, kano og båt gratis i Kviptetjønna. Vil du innover vidda, må du løse fiskekort. Kvipt har også utleie av småviltjakt på skogsfugl, rype, hare og rådyr. 


På Kvipt kan du oppleve tradisjon og kultur, gammel bo- og byggeskikk, enten som dagsturist eller som overnattingsgjest. Her går dyra og beiter på verna kulturmark, med en særegen fauna.


Kvipt tilbyr skredarsydde opplegg om det er ønske om det. Som vår gjest får du en levende og personlig opplevelse. Er du interessert i å oppleve noe spesielt sammen med familie, venner, lag eller firma? Ta gjerne kontekt for en uformell prat!


Priser
Overnatting i Kvipteplass: 750,- pr. person pr. natt.
Overnatting i Stabburet: 650,- pr. person pr. natt.
Overnatting i Loftet: 650,- pr. person pr. natt.
Overnatting i Smieringen: 650,- pr. person pr. natt.

Hund i hytta: kr 250,- for perioden.

Badehåndkle: kr 50,-

Frokost: kr 180,- pr. person

Middag tre retter: kr 510,-. Middag må bestilles en dag i forveien. Vi har en eksklusiv meny som er basert på hjemmelaget mat av lokale råvarer.

Velkommen til oss!


Andre tilbud i Fyresdal Andre tilbud i Vestfold og Telemark