Åbjørstua ­med ­eksklusivt ­fiske

Åbjørstua gir deg 7 kilometer eksklusivt ørretfiske i særpreget nordlandsnatur, langt unna andre folk.

Åbjørstua gir deg 7 kilometer eksklusivt ørretfiske i særpreget nordlandsnatur, langt unna andre folk. I tillegg er det muligheter for laks og grov sjøørret i samme elv. Dette er fisketilbudet for dere som er på utkikk etter de helt spesielle fiskeopplevelsene. Det er kun gjestene på Åbjørstua som har lov til å fiske i Åbjørdalen, hvor dere også har anledning til å forsøke lykken i en rekke vann i tillegg.Beskrivelse

Åbjørstua ligger ved elven Åbjøra, omgitt av en variert og særpreget nordlandsnatur, der et rikt dyreliv og godt fiske setter premissene for en hel uke med storslåtte opplevelser. Denne pakken gir enerett til fiske i ca 7 km av elven Åbjøra og fiskerett på store omkringliggende områder. Man bor på Åbjørstua, på et tun med en lang historie i utmarksbenyttelse, godt skjermet fra andre folk. Åbjøra byr på krystallklart vann der den renner mellom to større sjøer. Det hovedsakelig fiske etter brunørret som gjelder i elva men de nedre 6 km er også lakseførende. Og ønsker man enda større variasjon i sitt fiske, er det bare å pakke sekken og rusle mot noen av fjellvannene i området.

11.Nilsfinndalen

En av flere sideelver tilÅbjøra renner gjennom nydelige Nilsfinndalen.  Foto: Plahtes eiendommer.


Fisket

Åbjøra er som skapt for fluefiske med sine store partier med stilleflytende og glassklare vann, med mange fine standplasser for fisken. Elva har gode døgnflueklekkinger og stor, sky ørret. Her er det muligheter for «sightfishing» for den som klarer å bevege seg langs elvebredden uten å skremme fisken. Nederst i vassdraget renner elva rolig og bred gjennom landskapet mens den i de øvre delene veksler i større grad mellom kulper og stryk som huser grov ørret. En gammel traktorvei gjør det lett å følge elva innover dalen.


Fiskeregler

  • Maksmål: 30 cm. All fisk over dette skal gjenutsettes.
  • Kvote: Fritt uttak under 30cm. All laks og sjøørret skal gjenutsettes.
  • Reskapsbegrensning: Maks 1 treblekrok. Fiske med mark er ikke tillatt i elvene.
  • Alt utstyr som har vært benyttet i annet vassdrag i løpet av de siste 7 dager (inklusive vadere, stenger, gummibåter etc.) SKAL være desinfisert før det benyttes i vassdraget. Desinfisering kan gjennomføres av grunneier etter avtale.
  • Brudd på fiskeregler eller desinfeksjonsprosedyrer fører til utestengelse og/eller politianmeldelse.
  • Alle som skal fiske etter sjøørret og laks må betale fisketrygdavgift til staten. Denne kan betales her.
  • I Åbjørvatnet, utenfor garnforbudsonene, er det tillatt å beholde fisk en mellom 45-60cm. All fisk over 60cm skal settes tilbake. Fritt uttak under 45cm. Sjøørret og laks er fredet.

Foto: Nils-Erik Bjørholt.


Åbjørstua

Hytta ligger ca 200 meter fra elven Åbjøra, 5 km unna kjørevei og adkomst kun med båt. For transport over Åbjørvatnet til hytta står en aluminiumsbåt med påhengsmotor til rådighet. Dersom det er behov kan ekstra båt ordnes etter nærmere avtale. For deres sikkerhet følger det med 6 stk flytevester i størrelsen 70-90 kg.  Andre størrelser må avtales med utleier.


Vel fremme på Åbjørstua vil dere finne at fasilitetene ved Åbjørstua holder god standard. Hytta er 100 m2 og inneholder stue, kjøkken, fire soverom, vaskerom, gang og eget vedfyrt tørkerom for klær.  Belysning med parafinlamper. Solcellestrøm med 230V konverter for ladning av mobiler etc (det er ikke mobildekning ved huset, men enkelte steder oppe i fjellet). Med ICE-net har man dekning ved innløpet til Åbjørvatnet.


Kjøkkenet har spiseplass for 8 personer, fullt utstyrt med service, bestikk, kopper og kar. Det er rikelige muligheter for den som vil slå seg løs på kjøkkenet med propandrevet komfyr og stekeovn, ekstra gasskokeapparat, kjøleskap med fryseboks og kjøkkenbord med plass til 8 personer. I stua kan man slappe av i sofagruppe med salongbord og stoler. Hytta har innlagt varmt og kaldt vann, og dusj. Soverommene er utstyrt med køyesenger, dyner og puter til 8 personer. Alle forbruksartikler som dopapir, stearinlys, vaskemidler, propan etc. er på plass. Eget stort uthus for ved og egen utedo.


På de varme sommerkveldene er det godt å benytte den store møblerte terrassen på hytta med en god kopp kaffe eller andre forfriskninger.  Dere disponerer også en Moelvenbrakke med 3 sengeplasser ca 5 km lenger oppe i vassdraget så man kan virkelig kan få benyttet fisket der også.

Foto: Plahtes eiendommer.


Reise og andre opplysninger
Nærmeste flyplass fra Terråk er Rørvik, ca 1 times kjøring. Fra Værnes er det ca 3,5 timers kjøring til Terråk. Kjøreavstand fra Oslo er ca 11 timer. Ved ankomst vil du bli møtt av grunneier eller en av Plahtes ansatte.

Det går en skogsbilvei til Åbjørvatn. Derfra tar man båt nesten frem til hytta. Last over bagasjen i anvist båt. Parker bilen litt vekk fra vannet da det kan stige 2 meter ved kraftig nedbør. Når dere krysser vatnet, må dere passe dere for grunnen utenfor Mesundtangen. Det er også svært grunt ved utløpet av Åbjørelven. Sett derfor motor i gruntvannsstilling ca 200 før elveutløpet og kjør forsiktig oppover elven til båtplassen. Fortøy alltid båten til en påle eller til kantvegetasjon. Elven kan stige over en meter på få timer. Det står en tralle og trillebår ved hytta som kan benyttes til å frakte bagasjen fra båtstøen til hytta (300 meter). Ved avreise kan disse forlates ved båtstøen i tilstrekkelig god avstand fra elven.


Åbjøra er en del av det regulerte Åbjøravassdraget. Reguleringsmagasinet ligger ca. 13 kilometer oppstrøms for hytten og er ikke til sjenanse for friluftsliv i Åbjørdalen. Svingninger i vannstand oppleves som naturlige på grunn av avstanden til kraftverket og det store nedbørsfeltet med mange vann og sideelver i mellom hytten og reguleringsmagasinet. Kraftselskapet er pålagt å slippe en minstevannføring gjennom sommeren som sikrer en fiskbar vannstand.


Priser 2021

Eksklusivt fiske for inntil 6 personer, inkludert overnatting i Åbjørstua, i en uke:

Fra sesongstart frem til 12. juni: fra 2335,- NOK per person  (14.000,- NOK)

Fra 13.juni frem til 15. august:fra 3250,- NOK per person (19.500,- NOK)

Fra 15. august frem til 9. september: fra 2335,- NOK per person (14.000,- NOK)


Prisen gjelder for opptil 6 personer, for mer enn 6 personer kommer et tillegg på 2000,- NOK per person per uke.

Det betales et depositum ved booking av tilbudet mens resterende sum innbetales før fastsatte frister innen ankomst. Det betales for gruppen i sin helhet. Nærmere betalingsinformasjon gis ved booking.


Ta kontakt dersom interesse eller spørsmål.

Book nå!

Kontakt:
Plahtes Eiendommer

Telefon: (+47) 988 44 334  |  e-post: emil@plahte.no