Vangrøfta, ­både ­oppe ­og ­nede

Runar Nikolaisen fra Løten er en ivrig fluefisker. Tidligere i Juli var han på bsøk i den "sagnomsuste" Vangrøfta, og grøfta skuffet ikke. Når den store døgnflua Danica klekker kan en få minneverdige fiskeopplevelser.

ørret4

Runar Nikolaisen fra Løten er en ivrig fluefisker.  Tidligere i Juli var han på bsøk i den «sagnomsuste» Vangrøfta,  og grøfta skuffet ikke.  Når den store døgnflua Danica klekker kan en få minneverdige fiskeopplevelser.  I Vangrøfta er det ofte godt fiske på litt høy vannstand, elva kan fort bli for lita dersom det blir for varmt og tørt.  Det har ikke vært noe problem denne sesongen.  Det ser ut som om det kan bli godt fiske her både resten av juli og august.  Nå fremover er det ledige kort hver dag.  Vær oppmerksom på at elva kan stige fort og bli flomstor dersom det kommer mye nedbør.  Elva kan da bli ufiskbar et døgn eller to, men det går raskt ned igjen.  Alle foto: Runar Nikolaisen.

ørret 3

Runar lurte flere flotte fisker i løpet av sitt besøk i Vangrøfta.

 

Ørret1

Et prakteksemplar.

 

Ørret 2

Takk for fighten!

døgnfl

Når Danicaen klekker og fisken er på hugget kan en oppleve et riktig bra fiske i Vangrøfta.

 

Kvennan

Foto: Kvennan Fly Fishing

Nedenfor Brufossen i elva Vangrøfta er det Os og Erlia fiskeforening som administrer fiske.  Her er det også en fluesone, men her er det ikke begrensning i antall kort.  Du kan også fiske i Glomma hos Os og Erlia med dette fiskekortet.  Nedre del av Vangrøfta kan by på et godt fiske etter både harr og ørret (oppstrøms Brufossen finnes kun ørret).  Denne strekningen kan være vel verdt å teste ut.  Informasjon og fiskekort for Os og Erlia Fiskeforening.

 

Vang kff

Foto: Kvennan Fly Fishing

Ørret KFF

Foto: Kvennan Fly Fishing

Vangrøfta hos Os og Erlia Fiskeforening kan også by på flott fisk og gode fiskeopplevelser.