Todagers ­i ­Lesjafjella ­– ­Tett ­på ­Fishspot ­uke ­27

Med virkningen at sommerens langvarige tørke og tilhørende lave vannføring i elver i dalførene, er fjelltur med fiskestang noe å vurdere for tiden fremover. Øistein Solstad hos Lagen Fly Fishing har vært ute […]

Med virkningen at sommerens langvarige tørke og tilhørende lave vannføring i elver i dalførene, er fjelltur med fiskestang noe å vurdere for tiden fremover. Øistein Solstad hos Lagen Fly Fishing har vært ute på fjelltur og sendt oss rapport. 

Mange foretrekker lett tilgjengelige fiskeplasser tett ved eller i nærheten av veg, og jeg må vel kanskje innrømme at jeg også syns det kan være veldig greit. Det er likevel lite som slår det å komme fram til leirplassen etter å ha gått langt med relativt tung sekk. Turen denne gangen gikk til Lesjafjella, et fantastisk område nord i Gudbrandsdalen. Vi hadde også med oss en egen «vakspotter» på denne turen i form av hunden Mio. Han er i overkant interessert i både fiske og fisk.

Turen startet med motbakke, ganske mye motbakke. Disse virket heldigvis langt kortere på grunn av en fjellelv som gikk langs råket.

I den siste «kneika» (var egentlig en motbakke som kunne by på ca. 200 høydemeter fordelt på 4 km) gikk det en å som var full av fisk. Tørrfluefiske i kulpene her var veldig gøy.

Sola hadde virkelig møtt opp, og det var veldig varmt for alle mann. Mellom fisking og motbakker måtte vi derfor ha noen velfortjente pust i bakken.

Det tar ganske lang tid å gå dit man har tenkt seg når man må stoppe for å fiske hele tiden …

Inne ved vannet var det i overkant mye vind for tørrfluefiske, men noen fisker ble det likevel.

Dette var den første turen til Lesjafjella i sommer, men garantert ikke den siste. Følg med videre for mer.

 

Til fjells, folkens. Til fjells!

ØES