Tett ­på ­Fishspot ­uke ­30 ­– ­Fiske ­med ­utsikt ­i ­og ­rundt ­Jotunheimen!

Dersom en reiser til Lom, er det fort gjort å bli der en stund. Nasjonalparklandsbyen har mye å by på, og det er obligatorisk med en liten stopp her. Om du først […]

Dersom en reiser til Lom, er det fort gjort å bli der en stund. Nasjonalparklandsbyen har mye å by på, og det er obligatorisk med en liten stopp her. Om du først har kommet deg til Lom, og om du har tur- og fiskeutstyr med deg, anbefaler jeg på det sterkeste å kjøre litt til. Du kan for eksempel kjøre Rv55 mot Jotunheimen nasjonalpark. Her finner du de høyeste fjellene i Norge og spennende breer, men du finner også fantastiske elver og vann som du kan fiske i med Jotunheimkortet. Området byr på godt fiske med nydelig utsikt, men det er også et ok sted å nyte en kopp kaffe tidlig om morgenen mens en venter på at også fisken skal stå opp.

Foto: Øystein Enghaug Solstad.

I klatresportens vugge kan en møte noen motbakker på veg mot målet, men når målet er et godt fiskevann, er det ikke vanskelig å motivere seg. Det er også helt greit å stoppe opp og se seg litt rundt.

Foto: Øystein Enghaug Solstad.

Det er greit at fisken biter når en kommer fram til området en skal fiske i. Her kan du fiske med alt fra flue til mark.

Foto: Øystein Enghaug Solstad.

Det er ikke mye som slår fin og prikkete fjellfisk.

Foto: Øystein Enghaug Solstad.

Det er enorme valgmuligheter i området, og det kan være vanskelig å velge hvor du skal prøve fiskelykken.

Foto: Øystein Enghaug Solstad.

På tur ned igjen prøvde vi fluefiske i den øvre delen av Bøvra, en meget spennende elv. Det var dessverre varmt vær og ingen vak denne dagen, men det går sterke rykter om fisk på over tre kilo tatt med fluestang her. Vi må nok ta oss flere turer hit…

Foto: Øystein Enghaug Solstad.

Dette området må bare oppleves, og det er viktig at du tar med deg fiskestang!

 

Til fjells, folkens. Til fjells!

ØES