Tett ­på ­Fishspot ­uke ­28

Det er på tide med en ny oppdatering på litt av det som har skjedd i Fishspot den siste uka. Sommerferien er for mange nå et faktum og for mange er fiske […]

Det er på tide med en ny oppdatering på litt av det som har skjedd i Fishspot den siste uka. Sommerferien er for mange nå et faktum og for mange er fiske synonymt med ferie.  Varmen har fortsatt gjort seg gjeldende og regnet har uteblitt. Så det er fortsatt svært lite vann i elvene rundt om i Fishspot for tiden. De fleste steder er vannet varmt og fisken tildels vanskelig å ha med og gjøre. Men for all del, de er fullt mulig å stifte bekjentskap med likevel. 

Kjell og Lukas Rakkenes har besøkt Folldal på sin fisketur og har gitt oss denne beskrivelsen sammen med filmen ovenfor: «Folldal må være en av våre vakreste kommuner. Omkranset av Rondane, Hjerkinn og Alvdal vestfjell ligger det elveperler og venter på den tålmodige fluefisker. For tålmodig skal man være. Ten Rivers Trip hadde også i år et kort stopp i Folldal for å gjøre noen opptak til neste års episoder. Selv om man måler høye temperaturer i mange elver i landet, holder elvetemperaturen seg fortsatt på et bra nivå i kommunen. Men med lav vannstand og vanskelige klekkinger, ble det forsiktig fiske etter streifende ørret og vakevillig harr. Denne gangen skulle harren vise seg i det lunefulle hjørnet. Den nektet alle imitasjoner større enn krok 16 de tre dagene far og sønn Rakkenes var i elva. Men når koden ble knekt, ble det håvet mye fin fisk i den vakre Grimsa«.

Mens Andrè Brun har hatt fine dager i Renaelva i Åmot. «Vi skriver uke 28 og tross i lav vannstand er det veldig fine forhold i Rena om dagen», sier André Brun. «Fisken vaker stedvis godt på dagtid etter små døgnfluer, og om kvelden er både spent spinnere og svømmepupper hard valuta».

André Brun fisket med to små døgnflueduns i 2-spann og fikk også en doublé. Foto: Andrè Brun.


Fin kilosharr, og de vaker jevnt på døgnfluer. Foto Andrè Brun.

Vår egen «Sprutnes» har også vært i Renaelva. Og som man kan se er det lite vann her for tiden.

Video: Jon Erlend Sundnes.

Imens har Fishspots andre utskremte besøkt Fjellriket Skjåk og forsøkt lykken der i forbindelse med produksjon av en presentasjonsfilm. Fjellet i Skjåk var helt fortreffelig denne uka med vær og temperaturer som nesten var litt i overkant når man går med oppakning. Men det er ikke mye som slår en fjelltur med fiskestang!

Foto: Bjørnar Hansen.

Fiske i solnedgang på blikkstille vann på rundt 1100 meter over havet, med fjellrypa kaklende i bakgrunnen. Fisken var av det vanskelige slaget, eller kanskje var det fiskerne det skortet på? Stor fisk gikk helt inntil land og jaktet føde. Men det var først i døgnets mørkeste timer at ørreten ville være med på leken.

Foto:  Bjørnar Hansen.

Vi har også vært en liten tur i Vingelen og sett litt nærmere på noen av tilbudene som ligger i dette flotte området som grenser til Forollhogna Nasjonalpark. De har blant annet denne hytta ved Gjersjøen til leie, som en av flere nært til gode fiskevann. Absolutt å anbefale og det er kun en kort fjelltur som skal til for komme dit i lett terreng.

Foto: Bjørnar Hansen.

Oversiktsbilde over Gjersjøen med plassering av hytta nede til venstre, et knapt steinkast unna nasjonalparkgrensa.

Foto: Bjørnar Hansen.