Tett ­på ­Fishspot ­uke ­26

Ny fiskerapport fra uka som har gått. Uke 26 var nok en gang en periode med strålende vær, uten nedbør av betydning. Og det merkes godt i elvene! Vannføringen er nå så […]

Ny fiskerapport fra uka som har gått. Uke 26 var nok en gang en periode med strålende vær, uten nedbør av betydning. Og det merkes godt i elvene! Vannføringen er nå så lav i de fleste elvene på østlandet at det begynner bli bekymringsverdig dersom det ikke blir regn snart. Men det er ikke dermed sagt at det ikke går an å finne godt fiske!

Foto: Bjørnar Hansen.

I Renaelva var det natt til torsdag en stor klekking av små vårfluer under fullmånen, og det vaket som besatt. Vår opplevelse var at fisken ble veldig selektiv. Og inntil man fant den rette flua ble alt som ble servert totalt ignorert.

Foto: Anders Dahl Eriksen.

Men når endelig den rette flua var satt på så ble det god fangst. Ørret, harr og sik sto side om side og vaket.

Foto: Brant Fageraas.

Døgnfluene er også godt i gang i Renaelva, deriblant også Heptagenia Sulphurea. Som vi kan se i videoen fra Henrik Leth hos Brakvand Tours i toppen av denne artikkelen,  gir døgnfluene godt fiske på dagtid også.

Foto: Brant Fageraas.

Og harren har vært mer enn villig til å plukke døgnfluene.

Foto: Brant Fageraas.

Å få kjenning med stor fisk er blitt «vanlig» i Renaelva. Her gjenutsettes en riktig pen harr.

Foto: Bjørnar Hansen.

Grimsbutjønnan i Folldal gikk fisken sist søndag helt inne på grunna og beitet det den kunne komme over. Mygg og ellers alt smått og svart så ut til å være det foretrukne.

Foto: Bjørnar Hansen.

Det er utrolig morsomt og lærerikt å sitte å se på fisken under slike forhold, hvordan den beveger seg rundt og jakter på maten.

Foto: Berns Ziesche/ Sexyloops.

Berns Ziesche har fortsatt sin fisketur rundt om i deler av Fishspot. Denne gangen har han, sammen med fiskeguide Hein Van Aar, vært i Hodalssjøene på Tolga. Som vi kan se så ga det godt resultat, blant annet denne flotte harren. Det ble også fanget flott sik og abbor, forøvrig ypperlige sportsfisker som kan gi utfordrende og spennende fiske.

Foto: Kjell Rakkenes, www.rakkenes.com.

Kjell og Lukas Rakkenes er også på en rundreise med fiskestengene klare for aksjon. Denne gangen har de vært i Tydal hvor vannstand og temperatur har vært bra. Mulig å fiske hele dagen men morgen og kveldstimene ga gode spinnerfall, svømmepupper og eggleggende stein- og vårfluer. De rapporterer om mye fin fisk på rundt kiloen, og noen større enn dette kom også innom håvmaskene.

Foto: Øystein Solstad.

Øystein Solstad fra Laagen Fly Fishing har besøkt Sjodalen i innfallsporten til Jotunheimen. Krystallklart vann og nydelig vær satte rammene for en fin fisketur.

Video: Øystein Solstad.

Foto: Rickard Linnskog.

Rickard Linnskog besøkte Vangrøfta Fluesone siste uke og traff vel det man kan kalle svært godt . Ephemera Danica klekte det også noe som gjør at stor ørret er mer enn villig til å stige til flua. Det resulterte blant annet med denne ørreten på 1,9 kilo.

Foto: Grøftoterne.

Grøftoterne har etterhvert blitt et vanlig innslag i Vangrøfta. De har også vært innom elva i uka dom gikk. Bildet over er fra Brufossen, fluesonens nedre avgrensning og viser hvor liten vannføring det er for tiden. 

Foto: Grøftoterne.

Men selv om vannføringen er liten så er det likevel gode muligheter i elva. Den ellers så rolige elva blir bare enda mer sakteflytende. Og utfordringene øker for fiskeren…

Foto: Grøftoterne.

…men grøftoterne lar seg ikke vippe av pinnen av den grunn. De fikk da riktig så fin fisk likevel.