Tett ­på ­Fishspot ­uke ­25

Ny uke og nye fiskerapporter fra rundt om i Fishspot. Mye vind har nok preget fisket litt i uka som har gått, uten å ha dempet hverken fiskeglede eller resultater nevneverdig. Vår […]

Ny uke og nye fiskerapporter fra rundt om i Fishspot. Mye vind har nok preget fisket litt i uka som har gått, uten å ha dempet hverken fiskeglede eller resultater nevneverdig. Vår egen ambasadør, Jon Erlend Sundnes, har vært ute på en en liten tur i helgen. Stedene han har vært har han holdt hemmelig for oss. Men ut fra hva vi kan se i filmen han har satt sammen fra turen, tør vi påstå at han og hans kompanjong har hatt en fin fiskehelg.

Men ikke helt uten utfordringer … Se hele filmen i toppen av artikkelen.

Foto: Bjørnar Hansen

I Grimsa fluesone er døgnfluene i full gang og på lørdag var det en vakfest av de sjeldne selv om det var mye vind i området. Det er meget lav vannføring og elva er krystallklar nå så fisken er veldig lett å skremme. Det synes å være en sterk årsklasse med forholdsvis ung harr i år, men det er ikke utenkelig at det er den lave vannføringen som er årsak til en høyere andel mindre (0,5-0,7 kg) harr i systemet.  Grimsa ga likevel rikelig med harr over kiloen.

Video: Edward Scholten / Koppang Camping

Fiskeguide Edward Scholten hos Koppang Camping har sendt oss en stemningsrapport fra  Sundfloen Fluefiskesone i form av denne videoen. Dette er et flott område av Glomma som holder godt med fisk.

Foto: Edward Scholten / Koppang Camping.

Kveldsstemning og fangst fra Sundfloen fluefiskesone. Koppang Camping informerer for øvrig også om at de nå har en liten butikk med fluefiskeutstyr om du skulle ha behov for mer til fisketuren. Stikk innom og se hva som finnes, og ta gjerne noen dagers fiske i området.

Foto: Jean Phillippe Pontier / Escapade Norwegienne.

Det er gode forhold hos Kvennan Fly Fishing for tiden også.  Her har fiskeguide Jean Philippe Pontier, innehaver av Escapade Norwegienne, vært sammen med en gruppe gjester. Og de har hatt godt fiske som vi kan se blant bildene vi har fått fra dem.

 

Foto: Jean Phillippe Pontier / Escapade Norwegienne.

En av gjestene til JPP med et flott eksemplar.

Foto: Jean Phillippe Pontier / Escapade Norwegienne.

Foto: Jean Phillippe Pontier / Escapade Norwegienne.

Foto: Bernd Ziesche, Sexy Loops.

Litt lengre nord i Glomma har Bernd Ziesche besøkt fiskeområdet Os og Erlia. Mye tyder på at han ikke angrer på det valget! Her er litt av hva han opplevde i nedre del av Vangrøfta.

Foto: Truttagutta.

I sør, nærmere bestemt Åmot, har Truttagutta vært i aksjon i Renaelva. De har sendt oss følgende rapport over forholdene: «Plutselig lav vannstand gjorde det litt utfordrende å finne de helt store ørretene, men for noen forhold som møtte oss når vinden løyet natt til lørdag. Sol, lite vind og fine klekkinger ga en nydelig lørdag og søndag, med masse vakende og bitevillig fisk. Det klekket veldig bra med små vårfluer og moderat med baetis. Imitasjoner av sistnevnte var bankers på harren, traff man sporet med en liten parachute, så tok den. Mot kvelden funka ei ikke stripende superpuppa som ei kule. Nå er det bare å komme seg til Rena, masse action og et takknemlig tørrfluefiske.»

Det blir mer å høre fra Truttagutta i de neste ukene. Vi gleder oss!

Foto: Truttagutta.

Renaelva leverer også fisk om dagen. Guide og innehaver av Rena Fiskecamp, Lars B. Johansen, vet hvordan den skal lures. Her er en av hans nylige bekjentskaper:

Foto: Lars B. Johansen / Rena Fiskecamp.