Tett ­på ­Fishspot ­– ­Uke ­25

Sommeren er så absolutt kommet i gang og vi som er ivrige fiskere er godt i gang med sesongen. I lavereliggende områder har det vært godt fiske med både svermende maur og […]

Sommeren er så absolutt kommet i gang og vi som er ivrige fiskere er godt i gang med sesongen. I lavereliggende områder har det vært godt fiske med både svermende maur og Ephemera Vulgata der disse finnes. Vannføringen i ulike elver har vært litt variabel i takt med værforholdene men nå går vi inn i den virkelig fine tiden av året hvor insektsrikdommen skal vise seg i all sin prakt – og fisket er på sitt beste!

 

Fra Kvennan fluefiskesone har vi fått melding om at fisket er bra for tiden med mye vårflueaktivitet og synkende vannføring.

Kvennan Fly Fishing. Foto Hein Van Aar

Vårfluer ved Kvennan fluefiskesone. Foto:  Hein Van Aar/ Kvennan Fly Fishing.

 

I Grimsa Fluesone har også ting begynt å skje etter en lang periode med høy vannføring. Denne helgen var vannstanden tilbake på normalen for årstiden og insektene surret. Fiskeforholdene var likevel ikke optimale, med sterk vind som kastet fra alle kanter, men været forøvrig var det lite å utsette på. De aller første Aurivilliier viste seg også.

 

Fiske i Grimsa fluesone. Foto: Bjørnar Hansen.

 

Kenneth Sørheim og Ole Petter Gleditsch, også kjent om «Truttagutta«, har besøkt Renaelva og sendt oss følgende oppdatering fra deres besøk:

«Det var definitivt et utfordrende fiske i helgen. Iskald elv må nok ta skylda for minimalt med klekkeaktivitet, og vinden for utfordrendene spiseforhold for fisken. I en av de få vindkorridorene som oppstod lørdag fikk vi likevel lurt en kilosharr før vi ga oss ved åttetiden til fordel for landskamp i Rena sentrum.

Søndag skulle det ifølge yr.no være rolige vindforhold frem til kl. 11.00. Nordavinden fra lørdag kunne kanskje øke sjansene ytterligere for klekkinger… vi håpte i det lengste. Opp kl. 09.00, frokost ferdig 10.30, gearet opp og klare i elva 11.30. Stille…..stille…..stille. I 10 minutter.

Lite klekkinger, men så vaket det. Kun en gang, men tre drag over vakstedet senere så ble harren fristet. Første i håven for dagen var et faktum. Det kom to harr til, to bom-take og en pen ørret på 1,2 kg. Herlig! Renaelva er så vidt i gang for året, men Trutta’s sesong er definitivt igang. Vi gleder oss til resten!»

Ørretfangst for Truttagutta i Renaelva. Foto:  Kenneth Sørheim.

 

Årets utgave av Ten Rivers Trip utforsker kjente og ukjente områder i Trøndelag og Nordland. De første dagene har Rakkenes gutta brukt i Tydal og Selbu. Gutta melder om norsk sommervær men gode klekkinger og fiske på ettermiddag og kveldstid. Høytid for Heptagenia (Sulphurea og Dalecarlica).

 

Kjell og Lukas Rakkenes stortrives med fisketur og produksjon av nye episoder av Ten Rivers Trip. Foto: Rakkenes.com.

 

Lørdag og søndag viste storfisken seg da Aurivillien begynte å klekke i Nea.

 

Nok en flott ørret i håven for Rakkenesgutta. Foto: Rakkenes.com.

 

Et kaffebål ved elva er absolutt ikke å forakte! Men husk å vise aktsomhet. Er det tørt i marka og fare for at det kan begynne å brenne får bålkosen vente til en senere anledning.

 

Video: Rakkenes.com.

 

 

Rendalen Elvelag melder om at vanntemperaturen i Unsetåa har steget til 12 grader og at fisken har begynt å ta tørrfluer.

Ørret i Unsetåa. Foto: Anders D. Eriksen/ CoreCom.tv

 

 

Er du på utkikk etter ny jobb og liker fiske og friluftsliv?

Plahtes Eiendommer søker etter ny daglig leder for sin seksjon for jakt, fiske og naturopplevelser. Jobben innebærer blant annet naturforvaltning, jakt- og fisketurisme, forretningsutvikling og praktisk arbeide i skjønn forening. Man bør være over gjennomsnittet interessert i friluftsliv, kombinert med å være en god blanding av teoretiker og praktiker.

Dette er en unik mulighet for rette person! Du finner noen av Plahtes Eiendommers tilbud på Fishspot.  Søk stillingen her.

 

Et ørlite utsnitt av ressursene som daglig leder hos Plahtes Eiendommer skal forvalte. Det burde vel friste de aller fleste til å bytte jobb. Foto: Nils-Erik Bjørholt.

 

 

Send oss gjerne bilder og fiskehistorier fra rundt om i Fishspotland gjennom sommeren!

E-post: post@fishspot.no.

 

Bilder som sendes oss gis samtidig tillatelse til bruk på våre nettsider og sosiale medier.

Fotograf krediteres ved bruk.