Tett ­på ­Fishspot ­uke ­24

Foto: Bernd Ziesche, Sexyloops.com. Ørret på 65 cm fra Glomma hos Kvennan Fly Fishing. Foto: Tore Rydgren. Sølndalen,  veldig bra med mygg og knott, og noen ørreter. Foto: Anders Svalstad, rapalaproguide.no. Storfiskere får […]

Foto: Bernd Ziesche, Sexyloops.com.

Ørret på 65 cm fra Glomma hos Kvennan Fly Fishing.

Foto: Tore Rydgren.

Sølndalen,  veldig bra med mygg og knott, og noen ørreter.

Foto: Anders Svalstad, rapalaproguide.no.

Storfiskere får ikke bare storfisker.

Foto: Anders Svalstad, rapalaproguide.no.

Fin ørret fra et sted i Rendalen.

Foto: Inge Rønning, rapalaproguide.no.

Foto: Bjørnar Hansen.

Grimsa Fluesone ga godt resultat søndag. 9 ørret og harr mellom 8 hg og 1,2 kg på en ettermiddagstur. Svært lav vannføring i elva nå og vanntemperaturen har gått betraktelig ned den siste tiden, til anslagsvis mellom 8-10 grader.  Mest spennende var likevel en ørret, anslagsvis godt over 2 kg, som kom sigende baklengs med strømmen på omlag 3 meters avstand. I kjeften hadde den en annen ørret, rundt 4 hg, som gikk ned på høykant. Det varer nok en stund innen den fisken blir sulten igjen.

Foto: Kjell Rakkenes, Rakkenes.com.

Kjell Rakkenes forteller fra Trysil:

«Danicaen har klekket i godt en uke i Trysil. Første observasjon nord i bygda ble gjort søndag 10. juni, men da i moderate mengder. Uka vi har lagt bak oss har gitt til dels ekstremt gode Danica klekkinger. I helgen virket det som om fisken var gått litt lei den store døgnflua. Klekket moderat med Danica i helga som var, og det vaket greit her og der – men mest mindre fisk. Det er varmt i elvene nå, og det må nok være noe av årsaken til at Danicaen klekker et par uker før skjema og at ørreten er litt daff. Regnværet som skyllet over oss i går bidrar godt til både vannføring og litt lavere temperatur i elvene. Fasit for helga var et 20 talls fisk – ørret, harr og sik. Største på 1,6 kilo, snittvekt på rundt halvkiloen. Største ørret åtte hekto.

Foto: Kjell Rakkenes, Rakkenes.com.

Foto: Kjell Rakkenes, Rakkenes.com.