Tett ­på ­Fishspot ­uke ­23

Det er på tide med en ny «Tett på Fishspot» oppdatering. Denne gangen blir den litt overlappende med aktivitet fra inneværende uke også. Dette fordi det nå er i ferd med å […]

Det er på tide med en ny «Tett på Fishspot» oppdatering. Denne gangen blir den litt overlappende med aktivitet fra inneværende uke også. Dette fordi det nå er i ferd med å skje noe de aller fleste fluefiskere venter hele året for å oppleve: Klekkingene av duskgjelledøgnfluene  Ephemera Vulgata og Ephemera Danica er i gang!

Hos Gjerfloen Fluefiske i Trysil er nå Danicaen kommet i gang kan innehaver Snorre Grønnæss melde om.  Den er også observert ellers i Trysilelva, nesten 3 uker tidligere enn normalt forteller Espen Eilertsen.

Foto: Snorre Grønnæss

For noen gode tips til hvordan man kan presentere denne flua og komme i kontakt med fisk som aktivt beiter på disse, anbefaler vi en kikk på Kjell Rakkenes sin fiskeblogg Rakkenes.com. Han har laget en flott artikkel på grunnlag av sin erfaring med danicafiske.

Fra Engerdal kan vår lokalkjente Jan Lillestu fortelle at Vulgataen er i farta. Treffer man på med denne kan man oppleve et helt formidabelt fiske. Og det er gjerne stor fisk som vet å benytte denne resursen. Gjør du?

Foto: Jan Lillestu

 

Jake Semons fra Rugged Creek Fly Fishing besøkte Renaelva og Løpsjøen i Åmot. Han kunne melde om godt fiske etter både ørret, harr og gjedde. Han har forøvrig satt sammen en film fra gjeddefisket sitt i Løpsjøen, et elvemagasin som er kjent for sin bestand av gjedde. Se filmen i toppen av denne artikkelen.

Foto Anders Dahl Eriksen

 

Det var ikke noe å utsette på fiskene som Jake fikk. Grov ørret og harr tatt på streamer.

 

Foto: Jake Semons

 

Rendalen Elvelag melder om at forholdene ligger godt til rette i Unsetåa nå. Stabil vanntemperatur rundt 15 grader, men med litt kjøligere vær i vente så ligger forholdene godt til rette for et bra fiske i tiden fremover.