Tett ­på ­Fishspot ­– ­Uke ­22

Sommeren nærmer seg med stormskritt og ting begynner for alvor å røre seg rundt omkring i Fishspotland nå. Til tross for en uke preget av kjølig og vått vær mange steder, går […]

Sommeren nærmer seg med stormskritt og ting begynner for alvor å røre seg rundt omkring i Fishspotland nå. Til tross for en uke preget av kjølig og vått vær mange steder, går det ubønnhørlig i riktig retning. Enn så lenge har nok den dedikerte tørrfluepurist måttet skue lengselsfullt utover vannflata i påvente av vakaktivitet, i allefall i høyereliggende områder. Men de som meiter eller fisker med sluk eller wobbler burde ha hatt relativt gode dager.

 

Med fare for å legge for mye vekt på fluefiske, er det likevel på sin plass å informere om at flere rendyrkede fluefiskesoner åpnet fisket for sesongen nå 1.juni. Dette gjelder Kvennan Fly Fishing, Unsetåa fluesone, den velkjente og populære Vangrøfta, Hola fluefiskesone, Grimsa, Holselva og Nordre Rena fluesone. Og med det er alle fiskeområder, med unntak av Borgundselva som åpner 12.juni, åpne for fiske.

 

Været har så absolutt ikke vært innbydende for fiske mange steder den siste uka. Surt og kaldt vær har gjerne den virkningen, selv hvor fiskesugen man kan være. I lavereliggende områder har det nok ikke vært så altfor ille men i fjellet har det den siste uka kommet både regn og snø.

Rondane 29.mai. Foto: Bjørnar Hansen.

 

Men insektene har likevel begynt å komme frem. I Folldal er det observert L. Vespertina og Baetis, i tillegg til noen vårfluer, steinfluer og mygg.

Nyklekket Leptophlebia Vespertina . Foto: Bjørnar Hansen.

 

Også i Trysilelva har klekkingene startet. På stilleflytende partier rundt Innbygda vaket det godt fredag på Marginata mellom vindkulene. Mageinholdet på ørreten viste imidlertid at fisken beitet på steinfluer (eggleggende) og Baetis-nymfer.

 

Kjell Rakkenes fikk blant annet denne ørreten. En flott ørret på ca 50 cm, men sterkt preget av høstens gyting og en ellers lang vinter.

Foto: Kjell Rakkenes. Rakkenes.com

 

Fra Vinger Finnskog har vi fått melding om at Vulgataen har begynt å vise seg. Treffer man på disse så kan man få en opplevelse for livet!

Foto: Ståle Opberget.