Tett ­på ­Fishspot ­uke ­21

Flom, regn og kaldt - det er ikke mye bra fiske å spore nå i starten av sesongen, selv om det enkelte steder kvikner til. Uansett - denne uka kan det endre seg med økte temperaturer.

meg
650 m.o.h Foto: Matt Hayes

Flom, regn og kaldt – det er ikke mye bra fiske å spore nå i starten av sesongen, selv om det enkelte steder kvikner til. Uansett –  denne uka kan det endre seg med økte temperaturer. 

Vi begynner med de høyereliggende sjøer. På innsjøer over 950 meter har isen ikke gått enda, men er det ventes at det vil skje innen en uke. Litt lengre ned på 6-700 meter har isen vært borte i omlag to uker. Vi testet to innsjøer i denne høyden denne helgen, og det er liv i både fjærmygg og døgnflua Leptophlebia Vespertina. Sistnevnte var ikke i store antall og det virker som vi kanskje trenger en uke til før dette fisket er i gang. Verken røye eller ørret var ihvertfall ikke spesielt aktiv.

kroo
Solnedgang i Engerdal Foto: Matt Hayes

I Renaelva er det flom, noe som gjelder i de fleste andre vassdrag. Renaelva er faktiske på vei ned og sporadiske klekkinger er observert. Glomma ovenfor Rena er stor, men ikke veldig, og vi vil sikkert se en oppsving i fisket der denne uka, med mindre vannet stiger. I Sone 5 og Selsvollene i Gudbrandsdalslågen er det flom og vannet er farget. Mye vind har hindret likevel ikke både fisk og døgnfluen Baetis Rhodani fra å vise seg , ikke store antall, men det er ventet en eksplosjon så snart vannet stabiliserer seg.

13340044_1766697193573800_2895382742209876320_o
Fra Selsvollene. Foto: Lågen Fly Fishing

Til deg som savner flere områder i rapporten, kan vi love en utvidelse av dette etterhvert som sesongen ruller videre.