Tett ­på ­Fishspot ­– ­uke ­21

Mistra åpnet for fiske 21. mai og er for mange fiskere den elva de bare må besøke i løpet av sommeren. Mistra er kjent for sine storvokste ørreter som går opp fra […]

Mistra åpnet for fiske 21. mai og er for mange fiskere den elva de bare må besøke i løpet av sommeren. Mistra er kjent for sine storvokste ørreter som går opp fra Storsjøen. Og hvem drømmer ikke om å få kjenning med en skikkelig ørret igjen nå som våren er på hell og sommeren virkelig begynner å nærme seg? For den lokalkjente storfiskeren Inge Rønning leverte Mistra umiddelbart!

 

Flott ørret på åpningsdagen i Mistra. Foto: Inge Rønning.

 

Inge Rønning dro like godt til med en ørret på 3,7 kg i Mistra på åpningsdagen. Som man ser på bildet er det ingenting å utsette på kondisjonen på denne kubben av en ørret.

 

Kongsvinger Jeger og Fiskerforening åpnet opp igjen fisket på Vinger Finnskog 17. mai, etter at de holdt stengt en kort periode i forbindelse med fiskekultiveringsarbeid. De har blant annet bedrevet tynningsfiske av abbor, og ikke minst, satt ut ørret i sine vann. De første dagene etter åpning ble imidlertid preget av store mengder granpollen som nok gjorde sitt til at fisket var noe tregt. Kongsvinger JFF legger vekt på at de har fiskemuligheter for alle, uansett om du fisker med mark eller flue. Men når det er sagt, har vi har fått rapporter derfra om at ørretene nå beiter på både fjærmygg og døgnflua Leptophlebia Vespertina.

 

L. Vespertina fra Snustjennet på Vinger Finnskog. Foto: Ståle Opberget.