Telstad ­Gårdstun

Gårdstunet på Telstad er bygd på 1770-tallet. Her kan du overnatte både i hovedhuset, fjøset og bua. Tradisjonsrikt og stemningsfullt med gode fiskemuligheter i nærområdet. Hit passer det bra for venner, familien eller bedriften, da det er bra med plass og en rekke fasiliteter.

IMG_87033

Gårdstunet på Telstad er bygd på 1770-tallet. Her kan du overnatte både i hovedhuset, fjøset og bua. Tradisjonsrikt og stemningsfullt med gode fiskemuligheter i nærområdet. Her passer det bra for venner, familien eller bedriften, da det er bra med plass og en rekke fasiliteter.

Hovedbygningen ble total-restaurert i 2004 og med en gammel og autentisk stil har bygget alle moderne fasiliteter med varme i gulv, stue med peis, tv og fullt utstyrt kjøkken. Bad med dusj og toalett-

Soverom med totalt 15 senger;
3 rom med 2 senger
1 rom med 4 senger
1 rom med 5 senger

Det gamle fjøset på Telstad ble renovert i 2009.  «Kufjøset» er et stort fellesrom/møterom med peis, sittegruppe, flere langbord, prosjektor og lerret. Du finner kjøkken med kjølehjørne, steamer, komfyr, mikrobølgeovn og fryser.  Det er også et stort bad tilpasset bevegelseshemmede.

Untitled-1

Soverom «løa» med 2 senger og eget bad
Soverom «søfjøset» med 2 senger + 2 soveplasser på hems og eget bad
«Stallen» med 4 senger og eget bad, stue m. kjøkkenkrok. Stallen har egen inngang og kan brukes som en egen enhet.
Oppe på låven er bygget atelier/flerbruksrom/møterøm med takvinduer.

Bua ligger på gården Selund der vertskapet bor.  Huset ble bygget i tømmer i 2001. Bua inneholder: Gang, Rom med «familiekøye» med 3 sengeplasser, kjøkkenkrok, sofa, bord og TV. Bad med dusj og toalett.

Fiske
Glomma – Norges lengste elv, renner stille og innbydende bare 100 meter fra tunet på Telstad. Elvefisket her er svært attraktivt, blant annet med gode muligheter for fluefiske. Glomma Tynset passer godt for mange typer sportsfiske, fra jakt på storgjedde til finfiske etter sik med lett fluefiskeutstyr.  Det er også gode forhold for meitefiske. Til denne sona hører også sideelva Tunna. Tunna har en ren fluefiskesone med egne fiskeregler.

IMG_8707

Skogs- og fjellvann
Vingelen er et område i nærheten som har 26 vann i alle størrelser og kategorier.  Her finner du alt fra næringsrike fjellvann med feit og fin kilosørret, til små skogstjern med bitevillig stekefisk.

IMG_87011

Kvennan fluefiskesone
Ulike klekkinger gjennom hele sesongen gjør dette til eldorado for fluefiskere. Kortbegrensning sikrer at det ikke blir for mange fiskere.  Her er det reelle sjanser for å få harr over 45 cm.  Harrbestanden i Glomma hos Kvennan Fly Fishing er kanskje den mest tallrike bestanden av harr i hele Norge

Priser
Hjemmside
Fishspot profil