Ta ­deg ­tid ­og ­observer

Vi har alle hver vår måte å utføre fisket vårt på og preferanser for hvordan vi foretrekker å tilbringe dagen ved elv eller vann. Men ofte er vi så ivrige etter å […]

Vi har alle hver vår måte å utføre fisket vårt på og preferanser for hvordan vi foretrekker å tilbringe dagen ved elv eller vann. Men ofte er vi så ivrige etter å komme i gang at vi kaster med oss utstyret og haster ned til vannet der vi så en fisk vake eller cruise rundt på grunna. Og umiddelbart starter vi fisket med den største forventning om at dette skal bli en smal sak. Vi har jo tross alt rimelig grei kontroll på hva slags føde som er tilgjengelig for den der og da. Eller har vi egentlig det?

 

 

Tenk etter – Hvor mange ganger har du ikke opplevd, etter utallige skifter av fluer, kastevinkler eller teknikker, å fortsatt bli stående og stirre i utstyrsboksen din – undrende på hva den faktisk tar? Samtidig som fisken fortsetter å vake og du ser en masse insekter på vannflata som fisken tilsynelatende tar. Hvorfor tar den ikke dine fluer?

 

 

Harren i denne bildeserien er et klassisk eksempel. Den brøt filmen kraftig mange ganger og det var lett å anta at den derfor ville ta tørt. Så enkelt var det dog ikke. Ved nærmere iakttakelse viste det seg at det egentlig var nymfer den beitet på, og var langt mer aktiv enn hva den først syntes å være.

 

 

Her kan man faktisk også skimte nymfa som er på vei til å gå inn i gapet…

 

 

De fleste gangene snudde den under vannflata etter å ha hentet seg en matbit. Så rådet er derfor å benytte litt ekstra tid innen man starter fisket, og observere hva som faktisk skjer. Det vil garantert gi deg enda flere fisk i håven!