Streamerfiske ­under ­åpningen ­av ­Renaelva ­2021

Siden Renaelva åpnet igjen 1.mai har det stort sett gått i streamerfiske for de fleste fluefiskere. Nå kommer finværet, og vi regner med at tørrfluefisket vil ta seg betraktelig opp i løpet av kort tid.

Siden Renaelva åpnet igjen 1.mai har det stort sett gått i streamerfiske for de fleste fluefiskere. Og det har blitt tatt noen fine ørreter både fra land og ved å drifte med båter nedover elva mens man kaster inn mot fine standplasser. Rena Fishcamp har utleie av ulike typer båter man kan få leid på dagsbasis, og for den som ikke er kjent i elva tilbys også guiding, hvor du får være med en kjentmann som er med deg og fisker en dag.


Andre med et flott eksemplar.

Nå kommer finværet, og vi regner med at tørrfluefisket vil ta seg betraktelig opp i løpet av kort tid. Vannet vil gradvis bli varmere og det vil komme diverse insektsklekkinger på rekke og rad utover sommeren. Den første store klekkingen vi venter på nå framover er døgnflua Baetis rhodani. Den imiteres best med en kremoliven døgnflueimitasjon i størrelse 14. Den klekker ofte når det er litt regn og lavt skydekke, så det er om og gjøre å være i elva når dette skjer. Renaelva er ei fantastisk insektsrik elv, og det er ofte både stor harr og ørret som er oppe og vaker på vindstille lune dager. Som fluefiskere går vi ei fin tid i møte nå langs Renaelva. Besøk renaelva.no for å kjøpe fiskekort.

Foto/tekst Andre Brun