Smakebiter ­fra ­Rena

At Renaelva i Åmot kan skilte med godt fiske etter harr og ørret i toppklasse er nok ikke et ukjent fenomen for de fleste nå. Men elva har også andre kvaliteter som […]

At Renaelva i Åmot kan skilte med godt fiske etter harr og ørret i toppklasse er nok ikke et ukjent fenomen for de fleste nå. Men elva har også andre kvaliteter som forsterker opplevelsen. Insektsliv og landskap gir grunnlag for mange gode opplevelser og minner for ettertiden, og tanker og vurderinger for den neste turen man tar hit. Hvor skal man forsøke, hva skal til for å lure den riktig store…?

Fiskeopplevelsen er like forskjellig som det er antall fiskere. Så hva som skaper dine assosiasjoner er ikke godt å vite. Kanskje jakter du fisk hele tiden med fokus på kun den store, kanskje fisker du mer for å oppleve stemningen, solnedgangen, lyset i sommerkvelden, eller insektslivet med en kaffekjeft ved siden av? Uansett er vi alle ute etter å nyte det vi kan finne både i og langs elva.

Vi har samlet et lite knippe bilder som fanger litt av essensen ved fiskeopplevelsen. Vi håper det gir deg assosiasjonene du trenger for å få godfølelsen av å være tilbake og gjenoppleve dine minner …

 

Solnedgang over elva. Foto: Brant Fageraas.

 

Flott fisk i motlys. Foto: Brant Fageraas.

 

Livet i enga ved breddene kan også gi sommerminner. Foto: Brant Fageraas.

 

Dinocras Cepalotes – vår største steinflue. Foto: Brant Fageraas.

 

Nye generasjoner klar for å legges. Foto: Brant Fageraas.

 

Hva skal man velge når det meste er forsøkt? Foto: Brant Fageraas

 

Harren er en vakker skapning. Foto: Brant Fageraas.

 

Disen som legger seg over elva etter en regnskur. Det gir kanskje ikke det beste fisket under slike forhold men fint er det. Foto: Brant Fageraas.

 

Trolsk stemning i julinatta. Foto: Jon Erlend Sundnes.

 

Mange sene kveldstimer brukes på jakt etter fisk. Foto: Jon Erlend Sundnes.

 

Julinatta er tiden for vårfluepupper. Det er noe eget ved dette fisket men det er fryktelig morro når det lykkes. Foto: Jon Erlend Sundnes.

 

Fast fisk i de sene julikvelder. Foto: Bjørnar Hansen.