Smånytt ­fra ­pinsehelga

Selv om det ennå er tidlig og noe høy vannstand mange steder meldes om aktivitet rundt omkring i Fishspot.  Litt døgnfluer har begynt å vise seg.  Her får kan du også en […]

Selv om det ennå er tidlig og noe høy vannstand mange steder meldes om aktivitet rundt omkring i Fishspot.  Litt døgnfluer har begynt å vise seg.  Her får kan du også en oversikt over hva som er i vente i Trysil og Rena.   Vi starter oppe i Gudbrandsdalen, nærmere bestemt i Fluefiskesona på Selsvollene.

foto: Øystein E. Solstad/Lågen Fly Fishing

Selsvollene rapporteres det om klekkinger av døgnfluer av typen rhodani.  Øystein Enghaug Solstad fra Lågen Fly Fishing landet denne flotte ørreten i løpet av pinsen.

foto: Kvennan Fly Fishing

I Glomma hos Kvennan Fly Fishing er vannstanden som normal for årstiden.  Ingen store klekkinger så langt, men fisken er der.  Frem til nå har det fungert best å fiske med nymfer men det det er ikke sikkert det varer lenge før fisken også finner mat i overflaten og begynner å vake.

foto: Kvennan Fly Fishing

Også i Hodalssjøene går det an å begynne å fiske.   Her finner en gjerne harren ved de mange inn og utløpene mellom de ulike sjøene.

foto: Kjell Rakkenes/rakkenes.com

I Trysilelva har vi fått rapporter om at det har begynt å klekke noe marginata og vespertina.

De som ønsker å sette seg mer inn i hva som klekker når i Trysilelva bør ta en titt på klekkekartet som Kjell Rakkenes har laget.   Mer om klekketidspunkter i Trysilelva kan du få ved å besøke nettstedet rakkenes.com.

foto: Kjell Rakkenes/rakkenes.com

Dette bildet er ikke fra i år, men viser hvordan Trysilelva kan se ut dersom en befinner seg i båt.

foto: Runar Nikolaisen

I Rena klekket det også rhodani.  Her ser vi fiskeguide Martin Mikkelsen i aksjon med fast fisk på kroken.

foto: Runar Nikolaisen

Og jammen ble ikke fisken med helt inn til land også.  En ørret på rundt en kilo som ble fanget på en rhodani imitasjon.

foto: Kjell Rakkenes/rakkenes.com

Kjell Rakkenes var også i Rena i løpet av pinsen.  Han dokumenterer her på utmerket vis hva som klekket der.

For noen år tilbake utarbeidet ikke helt ukjente Staffan Lindstrøm dette klekkekartet for Renaelva.  Dette kan være en god pekepinn på hva som skjer i Renaelva gjennom sesongen.

foto: Johnsgård Turistsenter

Raymond Rundshaug fra Skarnes brukte pinsen til å dorge på Langsjøen.  Etter mange timer resulterte for noen med et prakteksemplar av en ørret på 4,8 kilo.  Raymond setter normalt ut alle store fisker som han fanger.  Fisken på bildet ble skadet i øyet ved kroking og ble ikke satt ut igjen.  Dette er den andre ørreten som Raymond fanger i Langsjøen i år.