Slapp ­helt ­av

- I Vingelen

Du får ikke de største ørretene her, så du kan slappe helt av. Her trenger du ikke stresse etter nye personlige ørretrekorder, men heller fylle stekepanna og nyte et av de flotteste naturområdene i landet.


Ved Forollhogna nasjonalpark leier Vingelen sameie ut tre hytter, som alle ligger ved tre gode fiskevann. Ved Koversjøen, Gjersjøen eller Bjønntjønnan kan du finne både roen og fin fjellørret.


Gjersjøen

Vannet ligger 975 m.o.h., og her finner du overnatting på Gjersjøhytta. Hytta har overnatting til seks personer og ligger bare noen skritt fra Forollhogna nasjonalpark. Dette er kanskje den fineste hytta hos Vingelen sameie for de som ønsker å kombinere fisketurer og fjellturer. Fisket her kan være krevende, men i dette vannet går det også stor fisk.

Her kan du lese mer om hytta.Koversjøen

Vannet ligger 950 m.o.h. og det er mulighet for båtleie. Det kan være effektivt å fiske over hele vannet med båt. De lokalkjente forteller at de mest kjente fjellslukene kan være effektive her. Den mest vanlige fangsten er ørret på 300-500 gram, men det finnes også en og annen nærmere kiloen. Et tips er å prøve lykken ved utløpet av vannet. Sameiet leier også her ut en fjellhytte med sengeplasser til seks personer.

Her kan du lese mer om hytta.Bjønntønnnan

Fisken i Bjønntjønnan kan minne om Koversjøen, men her kan det gå enda større fisk. Skal du få dem på fluestanga, er det viktig å treffe med rette flua. Følg med på hva som klekker. Dette er et næringsrikt vann og fisken har mye mat å velge i. Bjønntjønnan er et vakkert område der du føler at du er helt alene på fjellet – vanligvis ikke et menneske å se. Hytta som Vingelen sameie leier ut her, har sengeplasser til fem personer og det er båt inkludert i leia.

Les mer om hytta her. Så legg rekordjaget igjen hjemme, slapp helt av og nyt en fisketur ved vakre Forollhogna nasjonalpark.